vuelo-iberia-oporto-menorca

Xisco Antich presenta una moció al Senat per instar al Govern Central que accepti la tarifa de referència de la OSP entre Menorca i Madrid

Xisco Antich al Senat i Damià Borràs al Parlament, a través d’una moció i d’una PNL, respectivament, insten al Govern Central a aprovar de manera definitiva la modificació de les OSP de la ruta entre Menorca i Madrid i accepti una tarifa que no sigui superior a 60 euros. El diputat socialista pel Parlament Balear, Damià Borràs, ha explicat que “aquesta tarifa ha de permetre exercir el dret de la mobilitat i la igualtat d’oportunitats als menorquins i menorquines, alhora que afavoreixi la competitivitat de l’economia de Menorca”. 

En aquesta línia, el Govern Balear va sol·licitar, el mes de juny del 2017, a la Direcció General d’Aviació Civil la renovació de la OSP amb unes condicions més ajustades a les noves circumstàncies dels passatgers. Així, i amb coordinació del Consell Insular de Menorca amb el govern de les Illes Balears, es va proposar que aquesta modificació havia de contemplar mesures com establir dues freqüències diàries; disposar d’un mínim de 74.000 seients per temporada; afegir una freqüència addicional per Setmana Santa, i aprovar unes tarifes socials per a estudiants universitaris de fins a 27 anys, persones que hagin fet els 65 anys, menors d’edat i persones amb discapacitat, entre d’altres. 

Dia 22 de març de 2018 es va registrar d’entrada a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat el primer esborrany de l’acord de la Direcció General d’Aviació Civil, amb unes condicions en les quals el Ministeri va acceptar totes menys la de la tarifa de referència. 

Amb tot, els i les socialistes exigim al Govern Rajoy, a través del Senat i del Parlament Balear, que s’aprovi definitivament aquesta nova OSP amb una tarifa màxima de 60 euros per trajecte, ja que manca poc temps perquè entri en funcionament la ruta en règim d’OSP entre Madrid i Menorca.