IMG_2487

Xisco Ametller i Pere Moll seran els candidats a les batllies d’Es Mercadal i Fornells i Es Migjorn Gran per donar continuïtat a l’atenció a les persones

 

“En aquests 3 anys de política molt complicada hem tingut petits oasis. I aquests oasis, amb moltíssimes dificultats, han estat allà on els socialistes hem tingut força de Govern. A Menorca ha passat a Es Mercadal i Fornells i a Es Migjorn.” D’aquesta manera ha definit la realitat actual el Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur, durant la presentació de Xisco Ametller i Pere Moll com a candidats Socialistes a les batllies dels dos municipis.

 

Tur ha definit a Ametller i Moll com a “dues persones que han pogut posar damunt la taula alternatives i maneres diferents de fer les coses. Davant d’uns ajuntaments que el PP ha volgut buidar de continguts, no resolent les necessitats de la gent, en Xisco i en Tito han intentat fer polítiques diferents per poder solucionar bona part d’aquestes necessitats, una feina que d’altres institucions (comandades pel PP) han estat dificultant d’una manera molt cruel. Si en alguna cosa els altres municipis han de canviar, és per assemblar-se un poc més a la gestió i al projecte polític que han fet en Xisco i en Tito.”

 

En la mateixa línia la secretaria General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha definit als dos batles socialistes com exemples a seguir. “Ens sentim absolutament orgullosos de les seves polítiques, han estat els qui han aguantat el coixí social que, amb tanta injustícia, ha llevat el PP amb les retallades als drets més bàsics ,(en Educació, Sanitat pública, Serveis Socials). Dins les seves possibilitats i amb la vara al damunt que els ha col•locat el Govern de l’Estat llevant-los competències i autonomia financera, hi ha hagut una sensibilitat especial en polítiques dirigides als més febles, a la cohesió social del municipi.”

 

Armengol també ha exposat que és aquesta voluntat de proximitat l’eix central de la proposta socialista en l'àmbit autonòmic. “Vam fer les primàries obertes; i també vaig dir que obriríem el partit per què tothom pogués fer el programa electoral dels socialistes de Balears; un programa que té una importància cabdal per a Menorca, ja que ha estat una de les grans oblidades pel Govern Bauzá. En aquests moments estem treballant en la Conferència Política, els documents els tenim penjats a la web i la gent hi pot participar i interactuar. Ara hem afegit un esglaó més, de manera molt territorialitzada. Ahir vaig començar a Es Mercadal i Fornells una campanya en la qual passo 24 hores a un municipi. Vaig tenir el plaer de compartir tota una jornada de treball en aquest municipi amb reunions amb molts sectors; des de pagesos, al món de l’educació i persones del poble que van voler venir a un debat molt ric.” Unes visites que estendrà a tots els pobles. “Vull ser presidenta de Balears i això implica ser la presidenta de tots. Per això, perquè en aquesta legislatura el Govern Bauzà no ha cregut en el sistema institucional de les illes, no ha respectat la diversitat dels pobles de Balears i no ha respectat les necessitats que té Menorca i l’ha castigat pressupost rere pressupost; vull parlar amb la ciutadania, escoltar i dialogar per trobar junts les solucions.”

 

Precisament aquesta voluntat de proximitat, d’aposta pel municipalisme, amb l’atenció a les persones és el denominador comú dels projectes d’Ametller i Moll. Xisco Ametller ha assegurat que es presenta amb la mateixa il•lusió que fa 4 anys i per ser el batlle de tots, sense distinció. “Ho vull fer des de la proximitat, des de l’honestedat i des d’un veí més. Amb l’objectiu fer municipi, objectiu que no ha canviat des que vaig començar a xerrar de la feina que faria per aquest municipi.”

 

L’actual batlle d’Es Mercadal i Fornells ha agraït el suport que ha tingut de l’agrupació per “continuar en aquesta magnífica tasca de cercar el benestar dels ciutadans. Això és el que hem de fer els polítics. En uns moments molt difícils per als qui ens dediquem a la política, i sobretot pels nostres familiars,” quan està finalitzant un mandat “molt difícil”, per la crisi i per “aquestes ganes –del PP- d’apartar als ajuntaments...jo em presento per fer-ho des del municipalisme, des de la proximitat. Ho tinc claríssim: els ajuntaments han d’anar agafant força, per a res han de deixar de tenir protagonisme, perquè com més protagonisme tinguin els ajuntaments millor els anirà als ciutadans.”

 

Per això les seves prioritats continuaran essent la política social i educativa. “Crec que durant aquests 4 anys hem demostrat que hi ha una altra manera de fer política, una alternativa. Entenc que hi ha d’haver un equilibri entre ingressos i despesa, però el que no es pot permetre és situar-se en el retall, retall i retall. El còmode és no fer res, però allò intel•ligent és que el poc que tens ho gestionis el millor possible per poder crear benestar.” També serà una prioritat “dinamitzar, tant de manera comercial, com social, cultural i turística el nostre municipi. Ajudar a desestacionalitzar i intentar crear llocs de feina... En definitiva intentar ajudar-los –a aquells qui pitjor ho passen- com hem intentat fer durant aquests anys.”

 

Pere Moll també aposta per la continuïtat, des de la il•lusió de poder tornar a encapçalar la candidatura del PSOE a Es Migjorn Gran. “Sóc molt migjorner i aquesta estimació cap al meu poble ha fet que ja fa 4 anys prengués la decisió d’encapçalar la llista del PSOE d’Es Migjorn i ara ho tenia clar des d’un primer moment, perquè ha estat una feina molt engrescadora.”

 

Com a prioritats el principal projecte és ajudar a les persones. “A tothom li agrada fer, políticament parlant, altres projectes, però aquest és el que tenim més clar.” Però també n’hi ha d’altres que l’equip de govern de Moll ha posat en marxa aquest mandat com “l’ampliació del cementiri, el carril bici d’Es Migjorn a Sant Tomàs (un projecte que ens ve de Mobilitat, però hi has d’estar molt al damunt perquè si no n’hi ha d’altres que et passen al davant), projectes de dinamització del poble (en aquests tres anys i mig hem donat un ‘vuelco’ al poble en aquest tema)” i ara amb una darrera iniciativa “molt engrescadora que prest donarem a conèixer i que també farà que vinguin a Es Migjorn” més visitants.

 

Finalment Moll ha destacat l’aval que suposa haver complert ja un 80% del programa electoral “i abans que acabi el mandat complirem el 90%.” Una situació que contrasta amb la que van trobar quan van accedir a la batllia. “No ho he emprat mai allò de l’herència rebuda, però en un poble amb un pressupost de 2,3 milions que et deixin factures a proveïdors de 400.000 euros i prop de 400.000 euros a pagar al Consorci de Residus va ser un glop mal d’aclarir. Però avui ja podem dir que el deute del Consorci l’acabarem de pagar al gener i sobre els proveïdors vam fer el pla dictat pel Govern central.”