foto votacions2

Un total de 384 militants del PSOE i JSM estan cridats a les urnes per escollir al proper Secretari General

Vot Vicenç Tur 2

.- Els militants també hauran de triar als 117 delegats que el dia 19 escolliran als dos representants de Menorca que participaran al Congrés federal (estatal) de finals de juliol. En aquest Congrés federal es ratificarà l'elecció del Secretari General i s'escolliran la resta d'òrgans d'adreça.

 
La militància del PSOE Menorca, de Joventuts Socialistes de Menorca i aquells militants d'altres llocs d'Espanya que estaran a la illa el diumenge (i que així ho hagin demanat) poden participar en les votacions que es duran a terme a cadascun dels municipis de la illa el dia 13 de juliol.

 
En aquesta jornada d'elecció, els i les militants podran participar en dues votacions (s'habilitaran dues urnes en cada punt de votació). En una d'aquestes urnes les persones amb dret a vot -militància del PSOE Menorca i de Joventuts Socialistes de Menorca i els militants desplaçats (aquells que resideixen a altres punts de l'Estat però diumenge estaran a Menorca i han demanat poder votar en algun municipi de la illa)- triaran el futur Secretari General del PSOE d'entre els candidats Pedro Sánchez, Eduardo Madina i José Antonio Pérez Tápias.

 
En l'altra urna escolliran els delegats que corresponguin a cada agrupació (en total 117). Aquests 117 delegats hauran de triar, el dia 19 a Es Mercadal, els 2 representants de Menorca que participaran al Congrés federal dels dies 26 i 27 de juliol (el nombre de delegats de cada agrupació va en proporció al seu volum de militants, de manera que Maó serà el que triï més amb un total de 45) En aquest Congrés federal (estatal) de finals de mes es ratificarà l'elecció del Secretari General i es votaran la resta d'òrgans d'adreça (Executiva, Comitè Federal i Comissió d'ètica i Garanties).

 

Centres de votació i horaris

Cada agrupació tindrà el seu punt de votació i un horari convingut amb la militància. En tots els municipis es votarà a les respectives seus locals, excepte a Es Migjorn Gran i Es Mercadal. En el primer cas la votació es realitzarà a la Biblioteca Municipal i en el segon en el Centre de Convencions.

 
Pel que fa als horaris a Maó es podrà votar entre les deu del matí i vuit de la tarda. A Ciutadella, Es Mercadal, Alaior i Sant Lluís l'horari de votació serà de 10 a 14h; a Es Migjorn Gran de 10 a 12h i a Es Castell i Ferreries de 18 a 20h.

 
Una vegada acabada la jornada es verificarà l'escrutini i es remetran les dades a Madrid.

 


Crida a la participació

Els responsables orgànics del PSOE Menorca (també de Joventuts Socialistes) i de cadascuna de les agrupacions tornen a fer una crida a la participació de la militància en aquest històric procés d'obertura i transparència per a l'elecció del futur capdavanter del PSOE.

 
Recordar finalment que uns 200 militants de Menorca van avalar algun dels candidats que volien optar a la Secretaria General del PSOE.