cartell_concentrac_ctra_llei_mordassa

Tot el nostre suport a la protesta de demà en contra de la Llei ‘Mordassa’

El PSOE torna a mostrar el seu rebuig a la Llei ‘Mordassa’ donant suport a la concentració que se celebrarà demà dissabte a Maó (a les 12h a la plaça Colon). Els socialistes considerem imprescindible que totes i tots els demòcrates de l’Illa sumin les seves veus per dir ‘no’ a una llei que el Govern del PP va aprovar tot sol el passat 11 de desembre amb l’únic objectiu de fer callar a la ciutadania, en el que és un atac directe a drets polítics i civils recollits a la Constitució.

 

La Llei Orgànica per a la Protecció de Seguretat Ciutadana del Govern del PP pretén limitar i restringir aquests drets fonamentals de la ciutadania sancionant amb multes administratives conductes que els jutges no han considerat delicte, amb l’únic objectiu d’impedir les protestes no violentes. Tots compartim que la violència és reprovable i ha de ser perseguida i sancionada. Però protestar no és delicte, manifestar-se és un dret, i limitar aquesta llibertat suposa una reculada per a la Democràcia, una imposició més pròpia d’un estat policial.

 

De fet el comissari de Drets Humans del Consell d’Europa ja va advertir públicament que es tracta d’una llei “desproporcionada que va en contra del dret de reunió i manifestació,” va mostrar la seva preocupació per l’impacte que podria tenir en els drets fonamentals de la ciutadania espanyola i assegurà no entendre el propòsit del Govern espanyol en elevar l’import de les sancions.

 

Amb aquesta Llei, autoritària, desmesurada i desproporcionada s’evidencia la por que el Govern del PP té a la contestació social, a les pacífiques manifestacions en contra de les retallades socials i retrocessos democràtics que els executius populars estan duent a terme.

 

La mostra més clara d’aquest comportament són les restriccions que contempla la Llei i l’agreujament de les multes. Es poden citar diversos exemples: es podrà castigar amb fins a 30.000 euros una manifestació per impedir un desnonament o amb fins a 600 euros les faltes lleus, que són les més comunes. Es podrà multar qui difongui imatges d'antiavalots colpejant sense necessitat a manifestants, o considerar una amenaça a la seguretat ciutadana negar-se a mostrar el DNI. A més, els qui participen en una manifestació espontània, és a dir, no notificada prèviament a la Delegació del Govern -cosa que ocorre en el 50% de les protestes- també podran ser multats.

 

En definitiva una norma retrògrada, més pròpia de temps pre-dremocràtics, que el PSOE ja ha anunciat que derogarà tan bon punt accedeixi al Govern de l’Estat. Però mentre no es produeixi el canvi a l’executiu estatal resulta necessari sumar forces per dir ‘No’ al retrocés de drets i llibertats que suposa la Llei ‘Mordassa’.