19212608_10211599526377075_1648049406_o

Susana Mora presenta la seva candidatura a la Secretaria General de Menorca dins del marc dels processos congressuals del PSIB-PSOE

Al Comitè Insular celebrat ahir, convocat per la Comissió Gestora del PSOE, Susana Mora, portaveu del grup socialista al Consell i consellera, va aprofitar la ocasió per presentar la seva candidatura a la Secretaria General de Menorca, ja que “estem vivint un moment il·lusionant, fet suposa una passa endavant per la consolidació del partit, i amb el que esper poder comptar amb el suport de la militància menorquina”. A més, es va convocar el XIIIè Congrés dels Socialistes de Menorca per el 30 de juliol.

 

En aquesta línia, es va aprovar per unanimitat el calendari que regirà el procés congressual del PSOE i també el primer esborrany de la ponència marc. En relació a aquest últim, els terminis que s’han fixat per presentar esmenes comença a partir de dia 21 de juny fins dia 30, i s’aprovarà de forma definitiva al Congrés. Per la seva part, Maria José Camps, presidenta de la Gestora, va reconèixer i agrair “el treball fet durant la jornada de redacció de la ponència, on tots els i les militants van tenir la possibilitat de formar-hi part perquè aquest document fos el més consensuat possible”.

 

Pel que fa al termini per a la presentació de precandidatures a la secretaria general de Menorca, tindrà lloc entre el 19 i el 20 de juny, el 30 es proclamaran provisionalment i el 4 de juliol serà la proclamació definitiva, tenint en compte tots els requisits. Així mateix, serà del 21 al 30 del mateix quan estarà obert el termini per a la recollida d'avals dels precandidats.

 

També durant aquest període del 21 al 30 de juny es celebraran les assemblees de les agrupacions locals que hauran d'elegir els delegats que assistiran al Congrés del PSIB i al Congrés del PSOE Menorca, a més de presentar les esmenes que considerin a la ponència marc. En quant als delegats del Congrés de Menorca, el Comitè Insular va aprovar una ràtio d’1 delegat per 4 afiliats, amb un resultat final de 80 delegats.