IMG_4735

Susana Mora presenta el document d’avanç de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca

El Govern d'esquerres supera la primera passa cap a la revisió del PTI, una fita que no va aconseguir el PP en tota la legislatura passada

Aquest matí s’ha presentat al Consell Insular el document d'avanç del PTI, una passa important endavant que assolirà una de les promeses electorals dels socialistes de Menorca. La nostra companya Susana Mora ha volgut destacar que “l’objectiu d’aquest avanç del PTI és caminar amb seguretat jurídica cap a la revisió del mateix, donar continuïtat sobre el model territorial existent i avançar cap a nous objectius de sostenibilitat, sense ànim de transformar-lo ni canviar-lo”. Aquest document inicial, format per una diagnosi i propostes d’ordenació per a incloure en l’ordenament del PTI, serveix per marcar, a grans trets, les línies de treball, tot i que és subjecte a incloure qualsevol canvi a través d’un procés participatiu.

En aquest sentit, aquest document, fruit del compromís i eficiència per part de l’equip de govern del Consell Insular, aporta els criteris que s’han de tenir en compte en el document inicial del PTI, uns criteris que ajudaran a establir les bases per avançar en matèries com el paisatge i patrimoni, els recursos hídrics, el turisme, la mobilitat i les energies renovables.

La prioritat dels socialistes des de principi de legislatura ha estat fer feina entorn a la revisió del PTI, una revisió que s’hauria d’haver iniciat fa quatre anys per part del Partit Popular per tal d’adequar-lo a la conjuntura actual. Cal recordar que el PTI és l’eina que garanteix la preservació del model territorial de la nostra illa i que pretén cercar l’equilibri entre el desenvolupament econòmic, social i territorial a partir del concepte de sostenibilitat. Un equilibri que, en definitiva, es vegi reflectit en la nostra identitat com a Reserva de Biosfera i que hem de saber no només protegir sinó també potenciar.