Comitè Insular 2

Susana Mora: “Lamentam que el PP no hagi presentat cap esmena per aconseguir el descompte aeri del 75% amb la península”

  • El PSOE Menorca aprova en Comitè Insular tres propostes de resolució sobre l’assetjament escolar, la sentència de “La Manada” i les prospeccions petrolieres

El PSOE Menorca va reunir ahir als membres de l’Executiva Insular per analitzar la situació política actual, marcada per qüestions importants com els Pressupostos Generals de l’Estat, entre d’altres, i per debatre sobre el model territorial, econòmic, ambient i enèrgic de Menorca. 

En aquesta línia, la Secretària General del PSOE Menorca, Susana Mora, fent una síntesi del panorama polític actual, va fer referència als PGE 2018 com “la pitjor inversió estatal per Menorca dels últims anys”, però els i les socialistes “hem fet la feina i hem presentat una bateria d’esmenes de comunitat per millorar la inversió amb projectes importants per a Menorca i per a Balears en 631 milions d’euros”. Concretament, un dels temes que s’ha inclòs als PGE 2018 a través d’una esmena socialista, és el descompte del 75% del transport aeri amb la península, “una esmena que hauria d’haver presentat el PP i no ha fet”, lamentant que “si finalment s’aconsegueix aquest descompte, no serà pel que hagin fet els populars”. 

Per altra banda, després de l’Executiva, el PSOE Menorca va convocar el Comitè Insular  per compartir i debatre, entre tots els companys i companyes, temes que, malauradament, són d’estricte actualitat, com per exemple l’assetjament escolar i la reactivació de les prospeccions petrolieres en aigües de la nostra comunitat autònoma per part de Rajoy, entre d’altres. 

En aquest sentit, es van aprovar tres propostes de resolució, centrades en l’assetjament escolar, sobre la sentència del cas de “La Manada” i sobre la reactivació de les prospeccions petrolieres. 

En relació a la resolució sobre l’assetjament escolar, el PSOE Menorca, sensible amb aquesta realitat, va deixar pal·lès que és cabdal destacar la importància de la prevenció de l’assetjament escolar, i per fer-ho, esdevé imprescindible promoure la bona convivència escolar i facilitar la prevenció de conductes contràries a aquesta, així com la resolució de situacions conflictives. A més, creiem fermament que per fer front a aquesta xacra social és essencial la cohesió social, perquè entre tots i totes serem capaços de combatre-ho. 

Sobre el cas de la sentència de “La Manada”, el PSOE Menorca manifesta el seu rebuig i frustració a la mateixa, ja que els i les socialistes consideram que, en aquest cas, es tracta d’una violació i no d’un simple abús sexual, tal i com es dictamina. També volem mostrar el nostre total suport a la víctima, però també a totes les dones víctimes de violència masclista.

Per últim, i sobre la reactivació de prospeccions petrolieres al mar mediterrani, el PSOE Menorca rebutja obertament la decisió del Partit Popular a nivell estatal de la seva decisió de reactivació de les prospeccions a les nostres costes, un PP que a nivell balear, amb el seu silenci, es converteix en còmplice de les decisions del ministre Álvaro Nadal.