IMG_4352 (1)

Susana Mora: “El diàleg és imprescindible. Els socialistes atracarem el Consell Insular als ciutadans i ciutadanes”

“Pels socialistes governar és fer feina per la gent. Per això és imprescindible dialogar i escoltar abans de decidir i per això proposem mesures per atracar el Consell de Menorca a la ciutadania.” Aquesta és la base de tot el compromís amb la Participació Ciutadana i la Transparència que avui ha exposat la cap de llista del PSOE al Consell Insular, Susana Mora, a Alaior junt amb representants de la candidatura de Junts per Lô.

 
Mora ha detallat algunes de les propostes socialistes per fomentar aquesta participació, començant pel compromís de crear “una Junta de Participació Ciutadana, per reunir-nos periòdicament amb els ciutadans i ciutadanes. A més posarem en marxa una de Participació de la Infància i la Joventut per animar a la gent més jove a participar en la vida pública. També farem difusió de la feina que es fa dia a dia al Consell Insular -emprant tots els mitjans de difusió possibles, en especial les noves tecnologies- per tal que arribi a tothom;” i que hi arribi amb un llenguatge el més accessible i entenedor possible.Precisament el compromís d’atracar el Consell a tothom passa per potenciar la participació dels ciutadans i ciutadanes als plens insulars, posant especial atenció en la difusió de l’ordre del dia de cadascun dels plenaris insulars.

 
Les possibilitats que ofereix el món digital també han de servir per donar major visibilitat a les associacions i entitats sense ànim de lucre. Per això el compromís socialista implica crear un apartat –un directori- d’aquestes entitats a la web del Consell Insular i incentivar mitjançant línies d’ajuts la presència a internet de les que no disposin de pàgina web.

 
El compromís per la Transparència passa per publicar més informació del sector públic i donar més accessibilitat a les dades públiques de l’administració, per tal de facilitar als ciutadans i ciutadanes l’exercici dels seus drets.

 
Un altre dels punts destacats és el de què en el termini màxim de tres mesos des de la presa de possessió l’equip de govern, es posarà a disposició de la ciutadania el marc de les actuacions que regiran el mandat. Els projectes que es derivin d’aquest marc d’actuacions principals es treballaran amb la ciutadania mitjançant processos de Participació Ciutadana, i s’incorporaran al pla de mandat a mesura que es vagin acordant i concretant.