IMG_3039

Susana Mora demana al Govern que rectifiqui i no permeti que els esportistes menors d’edat hagin de viatjar tot sols a les competicions

“Seria inadmissible que per una decisió política, hi pugui haver fiets i joves esportistes menors d’edat que s’hagin de desplaçar fora de les Illes Balears tot sols. O que per poder anar acompanyats hagin de ser les federacions, clubs o els pares els qui s’hagin de pagar la totalitat dels bitllets. Demanem al Govern que rectifiqui la norma per garantir que qualsevol infant que obtingui els mèrits esportius per a competir ho pugui fer en igualtat de condicions,” independentment de la capacitat econòmica de la seva família o del seu club.

 

D’aquesta manera exposa la preocupació dels i les socialistes la candidata del PSOE al Consell Insular de Menorca, Susana Mora, davant les informacions  sobre els efectes que pot provocar la resolució del conseller de Turisme i Esports de 17 de desembre de 2014 (BOIB de 25 de desembre de 2014). Una resolució que, segons haurien advertit ja federacions com la Balear d’Atletisme, pot comportar que en un desplaçament en el qual viatgin manco de 6 menors no es pagui l’ajut per a viatjar a cap tècnic, ni a cap ‘tutor’. O el que és el mateix, que hagin de ser els clubs, entitats esportives o federacions  o pares i mares els qui paguin els bitllets dels adults acompanyants

 

La situació, a més d’especialment injusta per a Menorca, limitarà les possibilitats d’infants i joves esportistes a l’hora de desplaçar-se a les competicions (per exemple en el cas de la vela, on tan bons resultats obtenen els esportistes menorquins, del judo, l’atletisme...i de tots aquells esports col·lectius on els esportistes que viatgin des de Menorca siguin manco de sis menors d’edat)

 

Aquesta inacceptable possibilitat s’afegeix als problemes que ja està generant entre clubs i entitats d’esports base l’aplicació de la llei d’Emprenedors. Tant els monitors i entrenadors que haurien de ser els acompanyants dels menors, com els seus clubs, tindran encara més complicat poder assumir el cost dels bitllets.

 

De fet el PSOE  ja ha denunciat i ha demanat solucions davant la imposició de la llei d’Emprenedors. Una normativa que ja està afectant la supervivència de clubs i entitats d’esports base per la manca de sensibilitat respecte de les seves capacitats econòmiques a l’hora de poder facilitar la tasca d’entrenadors i monitors.

 

A partir del principi d’equitat i la necessitat que tothom contribueixi fiscalment pels seus ingressos; els socialistes han defensat que es posin en marxa les mesures que siguin necessàries per fer compatible aquesta obligació amb les característiques de les entitats i clubs esportius, gestionades en molts casos amb pocs recursos i treball voluntari; un teixit social que compleix amb una important funció en la formació esportiva, però sobretot cívica, dels infants i joves de Menorca.