IMG_3030

Sobreseida la denúncia dels regidors del PP contra Pere Moll i Elena Baquero

Auto resol denúnicia PP Es Migjorn a Pere Moll i Elena Baquero 06.02.2015

.- En la decisió judicial es rebutgen, cas per cas, els set supòsits amb els quals els representants ‘populars’ acusaven Moll i Baquero de prevaricació


.- També s’adverteix als denunciants, regidors del PP –entre els quals hi ha el recentment escollit cap de llista per a les eleccions municipals- que el Dret Processal Penal no admet “la incoación de causas generales contra personas determinadas”


.- Els representants del PSOE Menorca demanen al Sr Tadeo i al PP menorquí una disculpa pública, que re capacitin i que abandonin l’estratègia de portar als jutjats el que no han aconseguit políticament

“Vull expressar el meu suport a l’agrupació des Migjorn i denunciar aquesta manera de fer política del PP. Des de fa anys quan el PP no té arguments polítics, quan no és capaç de donar una alternativa política, intenta judicialitzar temes. En aquest cas han volgut apartar de la carrera política a aquests dos socialistes que es demostra que feien la feina ben feta.” D’aquesta manera ha iniciat el Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur, la valoració de la resolució judicial del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº2 de Ciutadella en la qual determina el sobreseïment de la denúncia que van interposar els quatre regidors del PP a l’Ajuntament migjorner –inclòs el recentment escollit candidat del PP a la Batlia Ramón Verdú- contra el Batle des Migjorn Pere Moll i la Tinent de Batlle Elena Baquero.

 

Tur -qui ha comparegut amb Moll i Baquero- ha recordat que quan es va fer públic que el PP presentava la denúncia que ara el Jutjat de Ciutadella ha deixat sense efecte, “vam demanar molta responsabilitat. Li vam dir al Sr Tadeo que no era manera d’actuar, que hi havia qüestions que es podien resoldre dins l’àmbit polític. Li vam demanar que aturés aquesta espiral contraria a qualsevol política de proximitat pròpia d’un ajuntament, que aturés als seus regidors. Però vam tenir el silenci per resposta; encara esperam una telefonada. Desgraciadament el Sr Tadeo va decidir no reconduir políticament aquest tema, va decidir donar la raó al Sr Verdú i a la resta de regidors quan va posar aquesta demanda contra Pere Moll i Elena Baquero.”

 

Per tant ara, quan arriba la resolució judicial, es fa més que evident “el descrèdit del Sr Verdú i del PP des Migjorn i el descrèdit del Sr Tadeo per la seva inacció i manca de sensibilitat política. De la mateixa manera que ells van voler traslladar el problema més enllà de les fronteres des Migjorn, nosaltres considerem co-responsable, a parts iguals amb el Sr Verdú, al president del PP de Menorca. Per això li demanem al Sr Tadeo que es disculpi públicament i que faci veure als dirigents del seu partit a cadascun dels municipis que aquesta no és la manera de fer política. De fet a la pròpia decisió judicial es diu que ni aquesta és la via, ni és la manera correcta d’actuar.”

 

En concret en el segon Fonament de Dret de la resolució la jutgessa ja adverteix als regidors del PP que el Dret Processal Penal no admet “la incoación de causas generales contra personas determinadas”. En aquest aspecte s’ha de recordar que els representants ‘populars’ van portar a Fiscalia una denúncia amb set suposats casos. Però la decisió judicial es rebat tots, un per un, cas per cas.

 

En un d’aquests supòsits la jutgessa afirma (...) “no se aprecia indicios de que la concesión dela licencia se haya realizado deforma arbitraria en abierta contradicción de las leyes urbanísticas” (...); en un altre diu (...) “no se advierte donde radicaría la actividad delictiva visto el informe favorable de los Servicios Técnicos Municipales”; mentre que en d’altres dos se certifica que (...) “del examen de los documentos aportados se advierte que no se otorgó la licencia por lo que no se advierte el presunto delito cometido;”(..) i que “(...)ni tan siquiera se aportan elementos de presunta irregularidad administrativa y sin embargo se denuncia ya como un presunto delito” (..)

 

Davant d’aquesta contundència de la resolució judicial –que tot i això el PP ha recorregut- el Batle considera que aquesta actuació dels membres de l’oposició demostra la manera de fer feina dels regidors del PP, no tan sols dels actuals, ja que no és la primera vegada que passa” aquesta judicialització de la política a Es Migjorn.

 

Pere Moll també ha exposat que tot i que quan es concorre a unes eleccions “és per fer molta feina pel poble; en aquests 4 anys que som al govern s’ha demostrat que el PP no tan sols ens ha volgut posar aquestes greus traves a les rodes, sinó que pràcticament no han aportat rés a l’Ajuntament. Pràcticament no han presentat mocions, ni propostes als pressupostos.” Però en canvi no han dubtat de cercar el “acoso y derribo” de Pere Moll i Baquero. “Com a Batlle i com a alcaldable, aquests fets no m’aturaran de fer feina pel meu poble; ho tinc claríssim; però em sap greu que hi hagi uns migjorners (que es presenten a llistes electorals) que tinguin aquesta ‘manera fer feina pel poble’.”

 

Per la seva banda Baquero ha destacat la concreció de la resolució. “Aquesta jutgessa ho analitza punt per punt i en cap punt, en cap d’ells, troba indicis racionals de delicte; al contrari.”

 

La denunciada també ha fet una reflexió a partir del comportament dels representants del PP. “Els partits polítics hem de tenir en compte els perjudicis que poden causar persones que empren el poder que tenen. Aquests quatre senyors tenen tota la informació i l’estan emprant per intentar acabar amb nosaltres, ens volen inhabilitar...de fet han recorregut i no s’aturaran. Però quina sensació han de tenir els habitants des Migjorn quan veuen aquestes coses? Quina sensació poden tenir quan tenen un governant que, per qualsevol cosa que li caigui malament, et pot portar al jutjat? Els polítics estem per ajudar a la gent, per acompanyar-los. No estem per denunciar-los, ni per emprar-los per fer mal a qui ha guanyat les eleccions. Això va pel Sr Tadeo i per tots els qui dirigim els partits: hem d’anar amb compte amb qui posem a les llistes.”