Conservatori

S'inicia la tramintació per ubicar el Conservatori de Música i Dansa de Menorca a la Sala Augusta a Maó

La coordinació institucional entre Govern Balear, Ajuntament de Maó i Consell Insular ha esdevingut fonamental per fer les primeres passes i assolir el compromís socialista de fa molts anys de convertir la Sala Augusta en el nou Conservatori de Música i Dansa de Menorca. La Secretaria General del PSOE Menorca destaca que “avancem en un projecte socialista i apostem, una vegada més, per donar resposta a una demanda històrica de la nostra ciutadania, alhora que recuperem un espai emblemàtic de Maó”. Per la seva part, Héctor Pons, portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Maó, afegeix que “aquest és un projecte iniciat l’any 2010, un projecte que consolida un model de ciutat exemplar”.

 

El projecte basic que avui s’ha presentat es basa en la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat l’any 2010 pel Govern que presidia Francesc Antich. Avui, els nostres companys Martí March, conseller d‘Educació i Marc Pons, Conseller de Territori, Energia i Mobilitat, han expressat que al projecte s'han incorporat algunes peticions realitzades per l'equip directiu del centre per millorar la seva adaptació a les necessitats d’estudiants i professorat.

 

Amb aquests avenços, els socialistes complim amb el nostre compromís de “portar a terme la rehabilitació de la Sala Augusta com a nou Conservatori Professional de Música”, tal i com diu el programa electoral dels socialistes de Maó i de Menorca. Per tant, des del principi hem tingut clara la importància d’oferir una bona educació musical a Menorca per tal de donar resposta a les necessitats actuals que té l’illa en aquest àmbit.

 

Aquesta actuació és necessària per Menorca perquè és l’únic centre oficial d’estudis de música reglats a l’illa, perquè considerem que els alumnes del Conservatori mereixen un espai digne per realitzar els seus estudis musicals, i perquè en una illa amb llarga tradició musical i una gran afició hem de cuidar i fomentar els estudis musicals. Especialment, és important per a Maó i per als menorquins i menorquines perquè recupera un edifici que històricament s'ha dedicat a la cultura, reactivant el centre de la ciutat així com l'entorn de la Sala Augusta i l'economia d'aquesta zona, ja que es consolida una àrea viva d’importants equipaments esportius i culturals: el camp de futbol del Menorca, el pavelló municipal Sínia Costabella, l'OrfeóMaonès, el Teatre Principal i Can Oliver.

 

Per tant, els i les socialistes de Menorca estem satisfets i ens comprometem a continuar treballant per fer realitat aquesta fita tan important, una fita que s’ha aconseguit i que es materialitzarà gràcies al compromís polític entre les diferents administracions.