Plenari

Recuperam el Consell de Joventut de Menorca per representar els joves de Menorca davant les Administracions Públiques

El departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca liderat pel nostre company i conseller Miquel Company, recupera el Consell de Joventut de Menorca, òrgan de participació de totes les associacions de joves i entitats prestadores de serveis a la joventut per debatre sobre els problemes que tenen els joves i decidir sobre les possibles solucions i oportunitats dels mateixos. Precisament, al plenari del dilluns passat es va aprovar l’aprovació inicial del reglament que ha de regir el Consell de Joventut de Menorca. 

El conseller Miquel Company, ha assenyalat que “des de principi de mandat ha estat una prioritat tornar a engegar la maquinària per recuperar el Consell de Joventut de Menorca, un òrgan que té per objectiu donar veu als nostres joves i que les seves demandes i necessitats es vegin escoltades i recolzades per les institucions”. A més, ha afegit que, en definitiva, “es tracta de donar compliment a l’obligació i el deure que tenim els que esteim governant a les institucions de promoure i fer efectiu el dret de participació del jovent en la vida política, econòmica, cultural i social”. 

Entre algunes de les funcions del CJM, està elaborar informes sobre la realitat juvenil i fer-los públics, deliberar sobre la situació i l’orientació general dels serveis adreçats als joves, recollir i canalitzar la veu, les iniciatives i els suggeriments de persones que no formin part del Consell, col·laborar en l’execució i avaluació del Pla Menorca Joves i en tots els altres programes, entre d’altres. A més, el CJM s’estructura en l’assemblea, el grup motor, els grups de treball, la presidència, la vicepresidència i la secretaria, vetllant per damunt de tot que hi hagi una presència equilibrada d’homes i dones en els seus òrgans, sempre que sigui possible. 

Amb tot, els socialistes de Menorca celebram el compromís i la feina feta per part de Miquel Company i Pilar Carrasco, Directora Insular del departament, sota la presidència de Susana Mora al Consell Insular, per dur endavant aquesta iniciativa perquè deixa palès que apostam per donar la veu i el protagonisme merescut als nostres joves, “uns joves que són el present i el futur per al desenvolupament de la nostra societat”.