SAMSUNG CAMERA PICTURES

Proclamació definitiva de les candidatures de Susana Mora, Héctor Pons i Noemí Camps al Consell Insular, Maó i Ciutadella

Dia 23 de gener va finalitzar el termini d’entrega dels avals necessaris per a ratificar les precandidatures socialistes als municipis de més de 20.000 habitants. En aquest procés,  ha quedat ratificada la candidatura d’Héctor Pons per a la batllia de Maó i Noemí Camps a la de l’Ajuntament de Ciutadella. Ambdós candidats han obtingut més del 10% del que es demanava pels reglaments interns de partit i han comptat amb un ampli suport dels companys i companyes de partit. Per altra banda, la precandidatura de Susana Mora al Consell Insular ha quedat ratificada de forma automàtica perquè al ser ja presidenta no era necessari la presentació d’avals. 

En aquest context, Mora ha explicat que “el PSOE és i ha estat sempre un partit de govern i ho duim demostrant durant aquests 140 anys d’història que ens avalen, sempre amb l’objectiu de millorar la vida de les persones”. Durant aquests darrers 4 anys, “es constata aquesta premissa: tenim una societat que està millor del que estava el 2015 perquè hem fet feina amb la recuperació de drets i hem retornat prestacions socials als menorquins i menorquines”. 

Fent un balanç del que ha suposat que els i les socialistes hagin governat a les institucions, Mora recorda que “hem millorat la qualitat de l’educació, els programes de política activa d’ocupació que durant la legislatura del PP van ser zero, i hem millorat, en definitiva, totes les prestacions entorn a la nostra economia”. En aquesta línia, “no ens quedam aquí”, ha dit la candidata socialista, “perquè per consolidar tota la feina feta, necessitam, com a mínim, 4 anys més i sortim a demanar la confiança de la ciutadania per guanyar les pròximes eleccions”. 

Quant als reptes de futur, ha explicat que tenim “projectes tan il·lusionants com la transició energètica en la qual estem treballant de cara al 2030; la gestió del cicle de l’aigua i projectes en matèria de gestió de residus, entre molts d’altres”. 

Per últim, Susana Mora ha posat especial èmfasi en què “hem sabut fer feina des de la coordinació entre administracions”, però “quan aquesta no ha funcionat, hem sabut reivindicar i demanar el que és just per Menorca, davant governi qui governi”. Resumint, “el Partit Socialista ha tingut la capacitat que quan governa, s’ha tret la camiseta del partit, i ha sabut gestionar des de l’interès general dels menorquins i menorquines”.

Per la seva part, el candidat socialista a l'alcaldia de l'Ajuntament de Maó, Héctor Pons, ha ressaltat que "el Partit Socialista ha tingut responsabilitat de govern i un lideratge clar al consistori del municipi durant 32 anys, sempre defensant un model de ciutat de caire socialista i que ha estat el motor per a posar en marxa projectes que hem defensat tant a l'oposició com estant al govern, com són l'ascensor, el trasllat del nou conservatori de música a la Sala Augusta i la recuperació de l'antic hospital Verge del Toro, una reivindicació històrica del nostre partit". Tots aquests exemples i molts d'altres, demostren que "són unes propostes que s'han dut endavant gràcies al compromís que té el Partit Socialista amb els seus ciutadans i  ciutadanes i també amb el poble", perquè "l'interès general sempre ha de prevaler sobre qualsevol interès de partit".

Per altra banda, la candidata socialista a la batllia de l'Ajuntament de Ciutadella, Noemí Camps, ha volgut manifestar que "des de la transició democràtica viscuda al nostre municipi i des que el Partit Socialista ha tingut l'oportunitat de governar, s'han posat en marxa polítiques per millorar el benestar de les persones". De fet, ha destacat fites importants com "la posada en marxa del geriàtric municipal tan imprescindible per al desenvolupament del nostre poble; la compra de la Casa de Cultura; l'obertura del centre d'alzheimer que va ser desmantellat per l'anterior govern del Partit Popular i que gràcies a l'equip de govern actual hem pogut recuperar". A més, ha volgut afegir que hem tingut "un total de 10 programes de foment d'ocupació i que més de 100 persones hi han vist una oportunitat laboral gràcies al programa SOIB del Govern Balear". En definitiva, Camps vol "seguir treballant amb totes aquestes polítiques que ens han guiat des del principi i que ens proposem reforçar i consolidar".