ActeCapsLlistaMenorca_15

Presentació dels candidats/es: Compromís amb una alternativa segura i viable, per les necessitats de la gent i la defensa de Menorca

“Avui es dóna el tret de sortida oficial a mesos de molta feina. Però també és la culminació de molta feina prèvia. S’ha culminat amb l’elecció de tots els caps de llista, amb la voluntat de ser alternativa a les polítiques del PP a tots els nivells. El PSOE serà als municipis amb candidatures molt fortes, amb caps de llista amb moltes ganes de construir un projecte col•lectiu, participat per molta gent. És el que hem anat fent sempre des del PSOE, però ara encara obrirem més aquest debat a les autèntiques necessitats de la gent de Menorca i cadascun dels municipis.” D’aquesta manera ha definit el Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur, la tasca realitzada fins ara i els reptes que afrontaran els candidats i candidates socialistes a Menorca durant la seva presentació, duta a terme avui migdia a Sant Lluís. Una presentació a la qual hi han assistit, a més de tots els candidats del PSOE a les eleccions municipals – Teresa Borrás per Sant Lluís, Noemí Gomila per Es Castell, Queta Camps per Ferreries, Noemí Camps per Ciutadella, Vicenç Tur per Maó, Pere Moll per Es Migjorn i Xisco Ametller per Es Mercadal i Fornells- i de la candidata a la Presidència del Consell de Menorca Susana Mora, la Secretària General del PSIB-PSOE i candidata a la Presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

 

Després d’una reunió de feina amb tots els candidats i candidates, Tur ha emfatitzat les “moltes ganes” i la “il•lusió” dels socialistes de Menorca per presentar l'alternativa, de “canvi segur,” que posi l’accent en donar resposta a les necessitats de la gent. “L’hem de construir amb molta gent i serà una alternativa que ens ha de dur a donar millor resposta a les necessitats que les que està donant el PP.” En aquesta línia destaca com a exemple la feina feta per els dos batles socialistes que repeteixen com a candidats, en Pere Moll a Es Migjorn i en Xisco Ametller a Es Mercadal i Fornells; persones “en les que molts de nosaltres ens hem mirat per presentar aquestes alternatives. Perquè  hi ha altres maneres de respondre a les necessitats de cada un dels vesins dels nostres municipis i del conjunt de Menorca.” Alternatives a les polítiques d’un PP que ha “girat l’esquena a dues qüestions: ha donat l’esquena a les necessitats reals de la gent, però també als ajuntaments i al Consell insular.”

 

Finalment el Secretari General socialista ha agraït als candidats i candidates i als seus equips la passa “valenta, però il•lusionada” i el compromís amb aquesta alternativa viable i segura, “en benefici de la immensa majoria de la gent”. Un agraïment que ha reiterat la candidata al Consell Susana Mora. Seguint aquest raonament Mora ha pres com a referència la fotografia de tots els candidats i candidates de Menorca junt amb Francina Armengol per emfatitzar la voluntat inequívoca de treballar tots junts pel futur de l’Illa i de la seva gent. “Menorca viu una situació més difícil que la resta d’Illes i necessitarem un Govern Balear que ens escolti i doni respostes a les necessitats. Per tant –dirigint-se a Francina- hem de fer feina juntes, però alhora el Consell ha de donar resposta a cada un dels municipis. Els ajuntaments no es poden veure tots sols; són la porta d’entrada perquè es puguin donar respostes reals a les necessitats de la gent, i si no és amb aquesta feina coordinada, serà impossible que les necessitats siguin cobertes. Per tant, vull que aquesta foto sigui el símbol de la feina que farà el PSOE durant aquesta campanya, però, sobretot durant els pròxims 4 anys.”

 

Francina Armengol ha donat l’enhorabona als socialistes menorquins “per la bona feina feta” en l’elecció dels/les caps de llista. “Heu estat exemple de participació, de democràcia interna, de les persones que volen posar el millor d’elles mateixes al servei dels seus pobles. Ara esteim en la fase de la preparació del projecte electoral, del contracte ciutadà que oferirem al maig de 2015 i que serà un projecte compartit amb tothom.”

 

Armengol també ha exposat el motiu pel qual s’ha volgut celebrar aquest acte el cap de setmana de Sant Antoni. “Ho hem decidit així, perquè Menorca és prioritària. Com a candidata a la Presidència del Govern sóc molt conscient que a les Illes hem viscut una legislatura de retrocessos en moltes coses. Però si així ha passat a totes les illes, a Menorca ha estat encara més escandalós. Hem tingut un President de les Balears que ha estat absolutament absent dels problemes dels menorquins i de les menorquines. Hem tingut un President que no coneix, ni li interessen, les institucions pròpies i la forma de ser de la nostra Comunitat; que som 4 illes amb 4 sensibilitats diferents, també amb problemes diferents i per tant diagnosis i solucions diferents.”

 

Armengol, qui ahir va ser a Ciutadella i al capvespre va assistir a l’acte institucional de la Diada de Menorca, ha posat com a exemple de la incapacitat del PP de donar resposta a les necessitats de l’illa i de la seva ciutadania el discurs que va pronunciar el President Tadeo. “Aquest President no pot continuar perquè no té ni una sola idea pròpia. Va parlar d’un projecte que és dels socialistes, començat per l’anterior govern, per tant un projecte que és del poble de Menorca i del que nosaltres ens hi sentim part: la Menorca Talaiòtica. Sa magror és evident. És evident que, en tres anys i mig, Tadeo ha estat incapaç de plantejar al President Bauzà alguna qüestió pròpia per a Menorca.”

 

Davant d’aquesta realitat, ha tornat a reiterar el compromís amb Menorca: “Si sóc presidenta del Govern, Menorca tindrà el seu lloc que li pertoca dins de les Illes Balears,. Perquè ha estat una de les grans oblidades del Govern. Hem de retornar drets perduts als ciutadans i ciutadanes d’aquesta illa i de totes ses Illes; drets com l’Educació pública i de qualitat, drets com la Sanitat pública o de qualitat o com els Serveis Socials. La sortida de la crisi no pot ser creant més desigualtat, més precarietat i creant més pobresa,  què ha estat la recepta del PP.”

 

Respecte de les grans dades de l’economia, la candidata a la presidència del Govern exposa que els socialistes “ens n’alegrem quan hi ha una xifra macroeconòmica que funciona millor, però no pot ser a costa de la classe mitjana i treballadora que tan malament ho està passant. Defensem, una sortida de la crisi des de la justícia i des de la igualtat dels ciutadans i ciutadanes; una sortida d que ha de dibuixar un model econòmic d’oportunitat i de sostenibilitat. S’ha de posar en valor el model de Menorca, diferent, específic. Volem donar a conèixer Menorca al món per allò que la fa única; que per això té el seu atractiu i la seva idiosincràsia. Per això disbarats com les macrorotondes no són el model que necessita Menorca ni de present ni de futur. I sabem que necessitem fer moltes coses, entre elles millorar la connectivitat aèria i, per tant la capacitat i la possibilitat de noves alternatives de futur ples menorquins i menorquines.”

 

Finalment Armengol ha expressat el convenciment de tots els socialistes menorquins i balears que el “Partit Socialista és l’únic, i a Menorca de forma molt clara, que pot garantir el canvi segur que necessiten i reclamen els ciutadans i ciutadanes. Una gran majoria no vol al PP, i nosaltres som la garantia de la seguretat i de la responsabilitat. Perquè hem governat, sabem on estam i sabem què volem per aquesta Illa i els seus municipis.”