IMG_1596 (2)

Mocions a tots els municipis en contra de la ‘cacicada’ del PP en l’elecció de batles i batlesses

“Rebutgem completament la proposta del PP de reforma de Llei electoral per escollir directament als batles i baltesses. Sense haver consultat amb les entitats municipalistes, ja que la proposta no ha passat ni per la FEMP (Federació de Municipis i Províncies) el que intenta fer el PP és canviar les regles del joc just abans de començar el partit.” D’aquesta manera exposa la postura del PSOE Menorca respecte a la iniciativa que plantegen els populars el Secretari General Vicenç Tur.

 

Tur, que ha comparegut amb els batles d'Es Mercadal i Fornells i Es Migjorn Gran, ha recordat com molts experts ja han qualificat aquesta proposta d’exercici “caciquil profund, que únicament vol respondre als interessos privats i personals d’alguns batles del PP que veuen com amb el resultat de les eleccions europees i com els estan anant les enquestes poden perdre molt del poder municipal que van aconseguir el 2011. En cap cas hi podem estar d’acord; el que no vol dir que el PSOE estigui disposat asseure’s a negociar, però sempre després de les eleccions municipals. Però per aquestes eleccions reclamem, lògicament, que les regles del joc siguin les mateixes, unes regles de joc que no estan posades en entredit per la població.”
En la mateixa línia el batle d'Es Mercadal I Fornells Xisco Ametller considera que aquesta frisera per canviar les regles de joc, “almenys és sospitosa de ser partidista, de ser poc democràtica.” Ametller exposa que el que hauria de fer el PP és incloure la seva proposta al programa electoral. “El PP ha retallat en benestar social, en sanitat, educació i en moltes altres àrees i en aquest moment sembla que està intentant retallar en democràcia. Qualsevol partit que vulgui canviar les regles de joc, primer ho hauria de donar a conèixer a la ciutadania (abans de les eleccions explicar què volen plantejar de cara al futur) i un cop passades les eleccions, i segons les majories que tinguin ells i els altres partits, cercar acords. No ens oposem als canvis però sí d’aquesta manera”.
De fet el balte mercadalenc denuncia que aquesta proposta és una passa més en l’atac contra el municipalisme que du a terme el PP. “En aquests tres anys estan intentant i aconseguint buidar de competències als ajuntaments, s’ha oblidat del municipalisme...i sembla mentida que ara, de veres i corrents, vulguin plantejar aquesta modificació electoral.”
Per la seva banda el batle d’Es Migjorn ha denunciant com en aquest cas es repeteix la ja reiterada estratègia del PP de llençar ‘globus sonda’. “Segurament el que cerquen aquests dies és que surti la foto dels seus representants amb els d’altes partits i després poder aparèixer a les portades dels diaris dient que ho han intentat i que per culpa de les altres formacions no han pogut arribar a un bon acord...”
Finalment Pere Moll ha recordat com a Es Migjorn hi ha hagut governs “en minoria, amb majoria, amb pactes d’esquerres amb dreta... Aquesta realitat política que s’ha produït al municipi, amb el que planteja el PP no es podria fer. La democràcia ha d’estar per damunt de totes aquestes coses.”
Per aquests motius els grups socialistes a tots els ajuntaments presentaran mocions en propers plenaris municipals per rebutjar la proposta del PP