15candidatura250415

Persones preparades, involucrades socialment i compromeses amb les necessitats de la gent conformen la candidatura socialista de Maó

“Sortim a totes. Sabem devora qui hem d’estar: de la gent que ho passa malament, del petit comerciant, del treballador que té problemes, de la persona major que sustenta una família amb la seva pensió, del jove que se n’ha hagut d’anar fora per cercar una oportunitat, devora el nostre sindicat germà la UGT, dels professionals públics sense els quals la destrossa que ha intentat l’actual Govern s’hagués fet molt més evident; gràcies a ells hem sustentat bona part del que hem creat en 30 anys. Gràcies a tots. Als mestres, com a Ajuntament em deixareu destacar els i les grandíssimes professionals de 0-3 anys. Gràcies a metges i metgesses, a personal de serveis socials, del geriàtric. Gràcies a tants treballadors municipals que han fet una gran feina, (policies, brigada, personal de la casa...) i que no han notat el recolzament necessari de l’acció de l’equip de govern.” D’aquesta manera ha definit allò que impulsa la candidatura del PSOE a l’Ajuntament de Maó el cap de llista Vicenç Tur durant l’acte de presentació que s’ha duit a terme avui migdia a la plaça Esplanada de Maó.

 

Tur –a qui han precedit els membres de la candidatura María Membrive, Albano Gómez i Hèctor Pons i les caps de llista a Consell i Parlament del PSOE Menorca Suana Mora i María José Camps- ha començat la seva intervenció agraint la gran tasca realitzada pels actuals membres del Grup Municipal que finalitzen les seves responsabilitats. “Han assumit moments molt difícils, però ho han fet amb l’orgull de representar una alternativa sensata per Maó. Una alternativa que vam començar l’endemà de prendre possessió com a regidors.”

 

Una feina que ha generat que la configuració del programa i la confecció d’una llista que mira “al present i sobretot a futur. És un projecte que ha fet partícip a molta gent, un projecte de persones, a les quals ens uneix, sobretot, una cosa: que s’emocionen davant l’enorme responsabilitat de representar el millor de Maó, que s’emocionen davant injustícies, s’emocionen veient que aquí a Maó, hi ha gent que ho passa malament.”
Aquest compromís amb les necessitats de les persones es tradueix en la voluntat de “llevar la bena dels ulls de molta gent; que obrin els ulls, que sàpiguen que un Ajuntament ha de ser molt més que construir un decorat. Darrere aquest decorat s’hi amaguen les situacions difícils de moltes i moltes famílies. L’atenció a la gent que ho passa més malament és la nostra prioritat.”

 

La prioritat principal també passa per “recuperar i potenciar les polítiques actives d’ocupació i la formació. Per açò és tan important que na Susana sigui presidenta de Menorca i na Francina Armengol de Ses Illes. Perquè necessitam que la gent pensi que té millors i més bones opcions de trobar feina i formació.”

 

En l’àmbit cultural Tur defensa la necessitat de recuperar “la Cultura en majúscules, no només d’oci, la Cultura orgull dels maonesos i maoneses. I volem se referents de l’esport de base, allò que ens feia molt grans fa no massa anys…”

 

Un altre punt fonamental que centra els esforços de l’equip que conforma la candidatura se situa en els barris. “Volem que Maó sigui allò que ha estat sempre. Una ciutat de barris, on cada comerç, cada família, estigui on estigui, visqui on visqui tinguin les mateixes oportunitats. Volem aproximar la gestió municipal a totes les barriades i a totes les famílies i volem potenciar els eixos comercials de cadascuna de les barriades. Totes són importants.”

 

Compromisos que es deriven i que tenen com a eix la voluntat inequívoca de dur-los a terme “des de l’escolta activa, des de la participació durant el dia a dia de l’acció municipal. Un govern que, com els serveis bàsics, volem que sigui al carrer, animant a la participació, impulsant les associacions. Volem que les associacions siguin una altra vegada motors i vehicles de les necessitats de la gent. Amb una acció que pretenem que sigui transparent. Res que no puguem complir, prometrem. I res que no puguem mostrar, farem. Transparència, transparència i transparència”

 

En definitiva una voluntat de canvi encapçalada per “un equip il•lusionat i amb moltes ganes i amb un programa participat, participat per molta gent. Conscients de la responsabilitat, però conscients també que perdrem fins al darrer alè per convèncer un per un, persona a persona, que aquesta ciutat necessita novament un govern progressista i govern liderat pel PSOE. Ho fem per tanta gent, tantíssima gent, que ha lluitat per tot allò que ara sembla tan fràgil. Persones que es mereixen que Maó torni a liderar polítiques progressistes.”