_MG_1191

Pedro Sánchez es compromet amb la connectivitat, la compensació de la insularitat i la millora de les inversions en l’acte central de campanya

Mi compromiso, si tengo el honor de ser presidente del Gobierno, será aprobar un Régimen Especial para Baleares que implique también un mayor compromiso de inversiones públicas, inversiones en infraestructuras…y también de conectividad; del transporte de mercancías y del transporte de ciudadanos y ciudadanas. Ese compromiso lo tenéis seguro con un Gobierno del PSOE.” Així de clar ha rallat el Secretari General del PSOE Pedro Sánchez durant l’acte central del PSOE Menorca celebrat avui a Maó y en el qual també hi ha intervingut el candidat a la Batlia i Secretari General del PSOE Menorca Vicenç Tur, la candidata a la presidència del Consell Susana Mora y la Secretària General del PSIB-PSOE i candidata a la presidència del Govern Balear Francina Armengol.

Sánchez ha començat el seu parlament recordant que no és la primera vegada que visita Menorca i, dirigint-se als candidats, ha exposat per què el PSOE és la garantia del canvi segur. “Representeu el nou PSOE que estem construint. Un nou PSOE que té projectes renovats, equips renovats i que el que vol és liderar un canvi segur a Balears. Un canvi segur, perquè amb nosaltres segur que hi haurà una Sanitat Pública gratuïta i universal. Amb nosaltres segur hi haurà una Educació pública gratuïta i universal. Amb nosaltres segur es recuperaran els drets laborals perduts per aquesta reforma laboral que derogarem quan arribem al govern a finals d'any.”

 
Sánchez exposa que el vot al Partit Socialista serà un vot que digui no a la resignació. “No a la resignació de tenir unes Illes Balears amb una sanitat pública que es privatitza, a què l'educació dels nostres fills i filles sigui una batalla política. Em deia Vicenç que tres de les expedients que s'han generat han estat aquí a Maó, de tres directors. Tota la solidaritat. El vot al PSOE és un vot que tampoc es resigna a què 9 de cada 10 contractes signats l’any passat siguin contractes temporals.”

El líder socialista ha concretat que el proper 24 de maig “hem d'optar entre el passat i el futur. Hem de cridar a la gent a votar i deixar en el passat la història de retallades en drets i llibertats perpetrada pel PP en aquesta comunitat. Cal votar al PSOE per deixar enrere una història d'atur, de contractes per hores i de sous amb els quals no es pot arribar a final de mes. Cal votar el PSOE per desterrar del diccionari de la política a les Balears paraules com suborn, finançament irregular, tràfic d'influències, Matas ... Per això em dirigeixo als homes i dones de Balears que volen canviar les coses però tenen dubtes a l’hora d’anar votar. Nosaltres volem unes Illes Balears netes, justes, honrades, amb governants decents.”

 
Sánchez també ha recordat la feina feta pel PSOE com a impulsor i garant de l’Estat del Benestar. “Ja va sent hora que diguem alt i clar que el millor que li ha passat a aquest país ha vingut de la mà del PSOE. Som els qui hem portat drets i llibertats: la Sanitat pública gratuïta i universal, l'Educació pública gratuïta i universal, el sistema nacional de dependència que pretén desmantellar el PP, el sistema públic de pensions, la llei d'igualtat entre homes i dones, la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs, la llei de lluita contra la violència de gènere, el salari mínim interprofessional i la seva pujada, la llei de prevenció de riscos laborals ... Si fins i tot la fi del terrorisme etarra té unes sigles que són les del PSOE. Qüestió diferent és que com tenim 136 anys d'història som prou humils per reconèixer els errors, per demanar perdó a la gent que s'ha sentit defraudada i dir-los que el PSOE és un partit d'esquerres que posarà en marxa governs d'esquerres amb polítiques d'esquerres. Els ciutadans ens trobaran defensant la majoria social que aposta per l'esquerra.”

 
Un partit de 136 anys d’història que es basa en un pacte entre generacions. Un pacte que significa que “quan un estudia, a canvi ha de tenir l'oportunitat de trobar una feina digna, que quan un treballa, ha de poder cobrar un sou digne amb el qual poder arribar a final de mes, ajudar els seus fills i filles, i poder comprar un habitatge i poder pagar la hipoteca. Significa que aquells treballadors que paguem els nostres impostos, no els de l'amnistia fiscal, a canvi rebem uns serveis públics de qualitat, una educació pública de qualitat, un sistema nacional de dependència de qualitat, una salut pública de qualitat. Un pacte entre generacions que diu coses tan senzilles als nostres pares i mares com que quan us retireu podreu cobrar una pensió digna i que els nostres fills i filles podran tenir un futur millor del que nosaltres vam tenir.”

 
Un compromís que es tradueix en el lema “Governar per a la Majoria, perquè això és el que sempre hem fet. I això significa propiciar una recuperació econòmica justa, i que no passi el que passa a les Balears: 13 milions de turistes i pobresa laboral. Jo m'he trobat treballadores d'hotel que abans de la reforma laboral netejaven 15-20 habitacions al dia i després de la reforma fan net més de 30 habitacions. Això per a Mariano Rajoy és creació de treball, per a nosaltres és simplement explotació laboral. Per això derogarem la reforma laboral i aprovarem nou Estatut de Treballadors que es converteixi és una veritable carta de drets laborals i no en un catàleg de precarietat laboral com ha fet el PP. Farem que els treballadors contractats i subcontractats, si treballen en la mateixa empresa les mateixes hores i en les mateixes responsabilitats, cobrin el mateix. Farem que no hi hagi falsos autònoms en aquest país. Que no siguin ells mateixos els qui s'hagin de pagar la cotització a la Seguretat Social, sinó que sigui l'ocupador qui se la pagui. I la proposta que fem als treballadors autònoms és la següent: que la cotització a la Seguretat Social i els impostos vagin d’acord amb els ingressos.”

 
En definitiva Pedro Sánchez ha exposat des de Menorca que el PSOE és “un gran partit que té un full de serveis amb moltes llums i alguns errors i demanem perdó. Som prou humils per a aixecar-nos i dir que som un partit d'esquerres que vol fer polítiques d'esquerres. Hem posat en peu l'Espanya dels drets i les llibertats i sabeu que construirem, juntament amb tots vosaltres, l'Espanya de les oportunitats.”

En la mateixa línia s’han expressat Vicenç Tur, Susana Mora i Francina Armengol. Tur ha fet una encesa defensa del municipalisme i de la necessitat d’unes administracions locals fortes que puguin donar serveis de qualitat; per això ha reclamat a Sánchez que derogui la denominada Llei Montoro; una llei que amenaça greument aquesta capacitat dels ajuntaments i que el líder socialista s’ha compromès a eliminar.

 
Mora ha centrat bona part de la seva intervenció a exposar que la proposta del PSOE Menorca és amb els “molts els menorquins i menorquines que volem que a Menorca ningú quedi enrere; que volem una Menorca que conservi la seva essència. Una Menorca on tots i totes puguem viure en igualtat de condicions, una Menorca que recuperi el benestar perdut” I per aconseguir-ho ha defensat la necessitat de tenir un Consell fort “perquè Menorca decideixi el que vol per a Menorca.” Com a exemple ha posat la revisió del model territorial i la necessitat d’impulsar un creixement econòmic basat en les potencialitats de Menorca, defugint l’abús de la construcció com a recepta per sortir de la crisi i apostant per la formació i l’acord social, el consens, per repartir millor els beneficis del que Menorca genera i ofereix.

 
Així doncs feina, feina i més feina, amb les persones que pitjor ho passen com a primera prioritat “És l’hora de començar a fer. I per açò ens hem d'asseure tots, començar a sumar esforços, comprendre que o anam tots a l’una amb un objectiu comú, o no serem capaços de capgirar les coses.”

 
Per assolir-ho la candidata al Consell de Menorca ha posat especial èmfasi en la necessitat de millorar les connexions aèries i la imprescindible compensació de la doble insularitat. Ho ha fet interpel•lant directament a Pedro Sánchez. “Necesitamos un Régimen Especial que reconozca nuestra doble insularidad, que tenemos los mismos derechos que los españoles y las españolas que viven en la península. Debemos ser iguales. Y necesitamos sentirnos iguales. Y para esto necesitamos resolver nuestros graves problemas de conectividad.  Pedro, ayúdanos en esto: la financiación y la conectividad. El resto lo pondrá Menorca, lo aportaremos los menorquines y las menorquinas, entre todos.”  Demandes que han tingut resposta positiva.

 
Demandes i compromisos que també ha expressat Francina Armengol qui ha iniciat la seva intervenció palpant “la il·lusió i voluntat de canvi” que es respira. La candidata a la Presidència del Govern, després d’haver recorregut tots i cadascun dels pobles de Menorca i de conèixer de primera mà els seus projectes i problemes, ha reiterat el seu compromís de governar per a les quatre illes. “Amb jo tindreu una aliada al Govern de Balears;” perquè és necessari donar resposta a la situació de les persones que pateixen l’atur i la precarietat laboral, perquè és necessari recuperar la Sanitat Pública universal, l’Educació pública i de qualitat d’acord amb la comunitat educativa “que ha estat menystinguda i trepitjada com mai durant aquesta legislatura.”

 

En definitiva Sánchez, Armengol, Mora i Tur han explicat perquè el PSOE  és el partit del canvi segur, el partit que governarà per sa majoria.