SAMSUNG CAMERA PICTURES

Odón Elorza: “necessitam mas instruments legals per defensar l’ètica i els comportaments legals a les institucions per prevenir fenòmens com els de la corrupció”

Ahir vespre el PSOE Menorca va celebrar el col·loqui organitzat al Pou Vell d’Es Migjorn Gran amb la participació d’Odón Elorza, diputat socialista per Guipúzcoa a més de membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE, i de la Secretària General del PSOE Menorca, Susana Mora, amb gran participació de companys i companyes socialistes d’arreu de l’Illa.

Susana Mora, per la seva part, va posar en valor el canvi experimentat a les Illes Balears amb governs d’esquerres i va emfatitzar en què “la col·laboració real ara s’obre pas amb el nou Govern presidit per Pedro Sánchez”.

 

Odón Elorza va començar la seva intervenció afirmant que les característiques de la socialdemocràcia partien de les premisses de fer un “millor repartiment del creixement econòmic o el que és el mateix, redistribuir la riquesa, també garantir l’estat del benestar, portar a terme polítiques laborals amb salaris dignes i pensions dignes”, entre d’altres. No obstant, una de les assignatures pendents per als socialistes és abordar “les polítiques econòmiques i fiscals”, va afirmar. 

Elorza també va fer referència als grans fenòmens del segle XXI, com afrontar el canvi climàtic, perquè “és una realitat que ens afecta a tots i a totes, i fer front per salvar el futur del planeta, és una batalla que hem de liderar els socialistes a nivell local, territorial, estatal i a nivell europeu”. Quant a les migracions, “cal que no només es resolgui des d’Espanya sinó també des d’Europa”, així com també combatre el terrorisme i els paradisos fiscals.

Per últim, va explicar que “els socialistes, sempre hem de tenir en el nostre fer l’ètica, l’èpica i la utopia,” i “hem de seguir defensant els processos de regeneració democràtica, un procés que ha aconseguit expulsar a Rajoy del Govern, tot i que encara hi quedin judicis a resoldre per corrupció”, però “necessitam més instruments legals per defensar l’ètica i els comportaments morals a les institucions per prevenir aquests fenòmens, per potenciar la transparència a través de les negociacions i el diàleg, per fer realitat la rendició de comptes i, en definitiva, nous mecanismes que permetin una democràcia en una dimensió més participativa i deliberativa”.