IMG_2079

Núria Parlon, Eduardo Madina i Pere Joan Pons exposen que el PSOE és el pal de paller del canvi segur en favor de les persones

.- Parlon, Madina i Pere Joan Pons –cap de llista de la candidatura del PSIB-PSOE al Congrés- han protagonitzat avui capvespre a Es Mercadal l’acte central de campanya dels socialistes menorquins

 

“Estem en un moment històric, perquè estem en condicions de poder canviar la realitat d’aquest país, perquè tenim un projecte sòlid, perquè sabem fer polítiques públiques, perquè fa molts anys que nosaltres som al carrer, a les associacions de veïns, a les APIMES, etc. I si algú s’hi vol sumar, ens sembla bé, però a dia d’avui i en una situació tan difícil i complicada com la que vivim, el lideratge ha de ser nostre. Perquè ho estem demostrant en el dia a dia allà on governem ” D’aquesta manera ha explicat la importància d’apostar pel canvi segur que representa el PSOE na Núria Parlon, batlessa de Santa Coloma de Gramanet, Viceprimera secretària del PSC i responsable de polítiques socials en el Govern del Canvi d’en Pedro Sánchez.

 

En una trobada amb militants i simpatitzants celebrada avui capvespre a Es Mercadal Parlon, Eduardo Madina i Pere Joan Pons –junt amb els candidats de Menorca Ricard Terré i Miquel Company- han protagonitzat un animat i intens acte central de Campanya al Recinta Firal des Mercadal davant de més de 200 persones.

 

Durant la seva intervenció Madina ha exposat que davant unes eleccions que “no són unes eleccions més,” el PSOE ha de fer el que sempre ha fet, “oferir esperança, però des de la realitat. El millor exemple són la feina que fan els nostres regidors i batles.” Una feina i un model de país que contrasta amb el que  ofereixen altres opcions polítiques. “La realitat sense esperança” dels qui ens volen fer creure que hi ha "una mena de mandat diví que ens diu que hem de conviure amb més d’un 20% d’atur, amb un 56% d’atur juvenil, amb milers i milers de joves que han d’emigrar o amb un increment de les desigualtats socials.”  O per altra banda aquells qui ofereixen “esperança sense realitat.  No hi ha fórmules màgiques. Hi ha qui sembla que ho sap tot. I si hi ha una cosa que he après després de 12 anys en primera línia política és que qui cregui que ho entén tot és que no ha entès res i qui cregui que té totes les respostes és que no ha entès les preguntes.” Davant d’aquestes dues opcions l'esperança des de la realitat que ofereix el PSOE passa, per exemple, per "posar fi a la política contra els treballadors i treballadores i protegir de nou allò que ha produït una societat cohesionada fent fora de la Sanitat i de l’Educació pública als especuladors.”

 

En la mateixa línia nombre 1 de la candidatura dels socialistes de les Illes al Congrés, Pere Joan Pons ha destacat el canvi que s’ha començat a produir a moltes administracions de Balears gràcies als socialistes. “Estem pilotant un model alternatiu al que hi havia fins fa dotze mesos, un model on l’economia està al servei de les persones i no a l’inrevés.” Un model que, entre d’altres qüestions, s’està traduint en “un Pla contra l’Explotació Laboral que ha aconseguit que 1 de cada 4 contractes temporals es converteixi en indefinit;” un model que passa pel fet que s’escolti la veu de Balears a Madrid, "tal com s’ha demostrat amb la negociació de la tarifa plana i amb els 322 milions d’euros aconseguits.” Es tracta d’un projecte de futur il·lusionant “però que entre tots hem de consolidar;” un projecte respecte del qual Pons s’ha definit com a “corretja de transmissió” per dur al Congrés les reivindicacions i demandes de Menorca i de Balears.