e4188828-4f8c-49af-8196-50a25e3c37c1

Menorca es converteix en el referent europeu en matèria d’energies renovables

L’aposta política dels i les socialistes de Menorca ha estat avançar en matèria energètica i ser pioners en aquest àmbit, perquè si una cosa ha quedat clara és que “sempre ha estat el partit socialista el que ha impulsat i liderat els projectes d’implementació d’energies renovables en un territori idoni com ho és la nostra Illa i bona mostra d’açò són els resultats amb els quals comptam”. 

En aquest sentit, la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, han estat aquests dies a Brussel·les per acabar de tancar, juntament amb els alts funcionaris i tècnics de la Direcció General d’Energia a la Comissió Europea, la solvència tècnica del full de ruta per a la transició energètica de Menorca 2030 que es va presentar fa just uns mesos a la nostra Illa, i ara “tornam cap a Menorca amb un document definitiu i amb un projecte millorat”. 

En aquesta reunió, “també hem aprofitat per presentar vuit projectes innovadors en el marc d’aquest full de ruta els quals impliquen a tots els sectors per seguir avançant en aquesta estratègia”. En resum, l’objectiu d’aquests projectes no és altre que “consolidar Menorca com a zona pilot per a l’aplicació d’energies renovables”.

La presidenta també ha destacat que aquesta jornada de feina culmina “una lluita dura i llarga, però que, amb coordinació i amb la garantia de la feina ben feta, hem aconseguit arrencar un compromís tan important com aquest per part de la Unió Europea”. A més, Mora ha afegit que “la nostra màxima prioritat de govern sempre ha estat saber reivindicar, negociar i consensuar per, finalment, aconseguir que les inversions europees arribin a la nostra Illa, i així ha estat”. 

En definitiva, Mora ha celebrat aquest gran compromís per a Menorca i que, “amb molt d’orgull i satisfacció, ha comptat amb el suport social, polític i econòmic de tota la Illa per dur endavant aquesta iniciativa que ens situa a l’avantguarda del món”.