Menorca continua presentant les pitjors dades d’atur i de contractació de tot Balears

Les dades d’atur i contractació fetes publiques avui evidencien que Menorca continua situada a la cua de Balears en aquests dos conceptes. Així durant el mes de novembre Menorca ha estat l’únic territori de la Comunitat on el nombre de contractes registrats es va reduir respecte a novembre de 2012. En concret aquesta xifra va caure un 1,6 %, davant un increment del 4% de mitjana a totes les Illes. Menorca també ha vista caure un 23% la contractació respecte a octubre. Aquesta xifra percentualment és 10 punts millor que la d’Eivissa, però en valors absoluts s’observa com a la pitiüsa Major el total de contractes registrats superava els 3.000, mentre que a Menorca la xifra amb prou feines supera els 1.300.

Respecte a les xifres d’atur, un mes més Menorca continua acumulant els pitjors registres. Mentre el nombre de persones en atur s’incrementa un 9,1% respecte a octubre; en relació a fa un any aquesta xifra només davalla un 1,1%, prou lluny de la mitjana Balear que situa aquest descens en el 5%.

De tota manera, i tal com ha advertit la diputada Joana Barceló en l'àmbit autonòmic, la rebaixa de l’atur “no es correspon amb la creació de nous llocs de feina.” Barceló ha explicat que l’atur baixa en 2.098 persones en relació al novembre del 2012, però “sols s’han creat 1.158 llocs de feina i d’aquests 1.127 són nous autònoms”. “L’ocupació assalariada creada en el mes de novembre a Balears es redueix així a 17 nous treballadors en relació al 2012”, ha afegit la diputada.

Una altra dada important és que a Balears s’han destruït 10.300 llocs de feina respecte del mes de novembre del 2011.

Barceló també ha denunciat que els nous llocs de feina “són molt més precaris”, atès que la contractació general augmenta en un 3,8% de forma interanual, però els contractes indefinits baixen un 7,6% i creixen els temporals un 5,45%.

La diputada menorquina també ha exposat com, es mantenen les dures xifres dels treballadors aturats que no cobren cap prestació; 56.871 a les Balears. També baixen les prestacions cobrades: amb un 8,6% menys el nombre de perceptors de pensions contributives. Així cada vegada hi ha més persones que depenen de la renda mínima d’inserció, i el nombre de beneficiaris creix un 16,1% interanual. En definitiva Barceló denúncia que “totes aquestes dades indiquen un increment de la pobresa a Balears;” i posen de manifest la necessitat urgent de posar en marxa un Pla d’Ocupació per crear llocs de feina a Balears.