Foto Luena i candidats

Luena reitera que Menorca és una prioritat per a l'Executiva Federal i es compromet a engegar un Règim Especial planificat i amb garanties


.- Durant la seva visita a Menorca Secretari d'Organització del PSOE s'ha entrevistat amb el Comitè d'empresa d'AENA, ha retirat la ferma oposició del Partit a la privatització d'AENA i s'ha referit a l'obres de la Carretera General.

 

.- César Luena també s'ha reunit amb les candidates al Consell i Ajuntament de Ciutadella i el candidat al de Maó i els ha transmès tota la força davant unes eleccions en les quals el PSOE va a protagonitzar el canvi segur.

 

“La privatització d'AENA que vol dur a terme el Govern Rajoy és absolutament innecessària, és un nyap. I és així perquè és sostenible, ells mateixos ho diuen. EL president d'AENA diu en una carta d'abril que hi ha 715 milions d'euros de superàvit. Sembla innecessari que si AENA és sostenible s'intenti deixar-la en mans privades. El 15 de febrer és la data límit i jo torno a demanar que es paralitzi la privatització d'AENA. Perquè no només estem pensant en el sector, en l'organisme…estem pensant en l'economia d'aquestes illes.” D'aquesta manera s'ha expressat el Secretari d'Organització del PSOE, César Luena, després de reunir-se amb el Comitè d'empresa d'AENA de l’Aeroport de Menorca juntament amb la Secretària General del PSIB-PSOE i candidata a la presidència del Govern Francina Armengol, el Secretari General del PSOE Menorca i candidat a l'alcaldia de Maó, Vicenç Tur, i la candidata socialista al Consell Susana Mora.

 
Després de la trobada Luena també ha volgut fer pública una queixa dels representants sindicals. “Està començant a haver-hi certs problemes, certes dificultats, per mantenir reunions sindicals i que els treballadors puguin informar-se. La llibertat de negociació, de reivindicació dels treballadors és absoluta en aquest país, també aquí. Per això, a qui li correspongui que prengui nota perquè aquesta és una actitud que no es pot consentir.”

 

Respecte de les dificultats que planteja la insularitat i la doble insularitat, el representant de l'Executiva Federal del PSOE ha mostrat el total compromís amb Balears i Menorca, enfront de l'actitud dels governs del PP. “És cert que el Govern Rajoy, a escassos dies de finalitzar l'any, no té una previsió de com garantir aquest Règim Especial de Balears que s'ha de traduir en facilitats, en majors oportunitats i garanties.” Enfront d’aquesta realitat Luena ha expressat el compromís de PSOE perquè “en aquestes illes hi hagi un règim especial, hi hagi una compensació per la insularitat i que aquesta compensació existeixi d'una forma planificada, que doni garanties perquè es pugui preveure mínimament la planificació en totes les compensacions que siguin necessàries. Segurament el Sr Bauzá no té la suficient perícia per defensar-ho, però nosaltres ho farem. I creiem que aquest REB ha de protegir-se, ha de defensar-se i negociar-se a temps.”

 

En relació a un dels problemes que més polèmica està generant a Menorca, el del macroprojecte d'ampliació de la carretera general amb les innecessàries rotondes César Luena considera que la proposta del PSOE Menorca d'ajornar la construcció de les rotondes fins després de les eleccions –proposada rebutjada pel PP- és “el plantejament més coherent i el més raonable. Perquè transformar una gran obra de vertebració de la illa, entesa com a millores concretes en la carretera, en un balafiament general, en una megalomania incomprensible és el més improductiu per als ciutadans i ciutadanes…és el més injust, el més incomprensible i el més ineficaç. Aturin el ‘despilfarro’ i inverteixin, el que va negociar un govern socialista amb el Ministeri de Foment (també d'un govern socialista)”; en donar resposta a “les necessitats reals de Menorca.”

 

Per la seva banda Armengol i Tur han exposat la importància de portar a César Luena a Menorca a l'hivern perquè “s’empapi” de la difícil realitat que suposa l'alta estacionalitat de la temporada turística. “És important que vegi la realitat del que passa quan acaba la temporada turística; una temporada que a Menorca és alarmantment curta (2,3,4 mesos). I això significa que els treballadors no han pogut cotitzar prou per tenir un subsidi a l'hivern. Ara està començant aquesta època duríssima per a moltes famílies,” ha assenyalat Armengol.

 

Davant això el PSOE té propostes molt clares. “En primer lloc per ajudar a desestacionalitzar, a allargar temporada, però també per millorar els subsidis durant els mesos d'hivern, subsidis que han estat rebaixats d'una forma dramàtica pel Govern Rajoy.” Propostes també per lluitar contra l'explotació laboral, per exigir la derogació de la Reforma Laboral, “una reforma que permet condicions draconianes per als nostres treballadors i treballadores. Han creat la terrible figura del treballador pobre i a Menorca és molt evident,” han denunciat Armengol i Tur.