Candidatura Sant Lluís 1

L’objectiu de la candidatura de Sant Lluís: Reviscolar el municipi i que els vesins i vesines puguin recuperar el benestar perdut

“Tots i totes els qui conformeu la candidatura a l’Ajuntament de Sant Lluís, de l’1 al 17 sou importants. Però el cert és que l’elaboració d’una llista és un dels moments més complicats pels candidats, perquè saps que qualsevol decisió que prenguis serà injusta amb algú.” D’aquesta manera ha iniciat el seu parlament la cap de llista del PSOE de Sant Lluís a la Batllia, Teresa Borrás, durant l’acte de presentació de tots els integrants de la candidatura que s’ha celebrat avui migdia a l’OAR.

 
Borrás ha explicat com a l’hora de confeccionar la candidatura, l’única prioritat ha estat el poble de Sant Lluís. “No he pensat en jo mateixa, ni tan sols en les persones de la llista, només he pensat pel bé del poble i en fer el millor projecte possible.” Però l’equip de Borrás va més enllà de les persones que conformen la candidatura. “Darrere nostre hi ha moltes persones que creuen en el projecte, gent que per qüestions personals no poden ser a la llista, però que també hi dediquen molts esforços.”

 
En definitiva un equip de “gent molt i molt vàlida, que ens duim bé, i ens duim bé perquè tenim un objectiu comú: reviscolar Sant Lluís i que la gent del poble pugui recuperar el benestar que tenia fa uns anys.”

 
Abans de presentar un per un els membres de la candidatura municipal també han intervingut les candidates al Consell i al Parlament, Susana Mora i María José Camps. Camps ha agraït a Borràs i a la resta de components de la candidatura la seva valentia i implicació i s’ha posat a la seva disposició “per traslladar tot el que sigui necessari al Govern, per ser la veu de Sant Lluís al Parlament.”

Susana Mora ha destacat la importància de tenir en una llista municipal com la de Sant Lluís persones molt implicades, “un equip tan vàlid i tan potent de persones que defensen des del cor els principis socialistes.” La candidata al Consell també ha emfatitzat el compromís municipalista del PSOE. “Sempre hem pensat que la política municipal és molt important, transcendent com cap. És una política que es basa en una relació de doble direcció. D’una banda hi són els ajuntaments, l’administració més propera, que són els qui saben de primera mà quines són les necessitats dels seus vesins i vesines; i de l’altra aquests vesins i vesines que, normalment, a la primera administració que s’adrecen és a l’Ajuntament.”

 
Un compromís per la proximitat i la defensa del municipalisme que a Menorca s’ha pogut veure en la feina feta en els diferents ajuntaments, tant des de les responsabilitats de Govern com d’oposició. “Tenim els exemples dels dos equips de Govern de Es Migjorn i d’Es Mercadal i Fornells, que us podrien explicar la feinada que han hagut de fer per seguir prioritzant valors de cohesió, la justícia social; per què les famílies poguessin seguir tenint accés a les escoletes, a les escoles de música, perquè les persones majors tinguin centres de dia, o perquè les persones en atur disposin de beques per a formació. I aquí a Sant Lluís, des de l’oposició hem hagut de sentir com diuen que han abaixat els impostos. Però han pujat les taxes, les quotes, els preus de les matrícules... És a dir els tributs que paguem tots els vesins i vesines per igual, sense tenir en compte el nivell de renda, sense tenir en compte qui té més ingressos i que en té manco.”

 
Una realitat que s’ha de “revertir d’una vegada per totes. A Sant Lluís, na Tere serà qui liderarà aquest canvi; i na Tere i el seu equip tindran al seu costat a tots els qui conformem la candidatura al Consell.” Mora ha expressat el compromís públic de fer feina colze a colze al costat de Teresa Borràs per canviar la situació, “per donar un gir a Sant Lluís, perquè l’Ajuntament sigui la casa de tots els vesins i vesines. Tant és així que en la llista al Consell, com passa amb tots els municipis, tenim dos santlluïsers que s’encarregaran de recordar-m’ho, en Ramon Herráiz i na Tonyi Camps, dues persones magnífiques i molt compromeses.”

 
En definitiva es tracta de recuperar un Consell que sigui l’Ajuntament d’Ajuntaments, “que treballi per tots els ciutadans i ciutadanes de tots els municipis i que coordinem les polítiques entre tots. Des d’aquesta proximitat que l’Ajuntament ens brinda, serà na Tere qui ens concretarà quines són les necessitats dels vesins i vesines de Sant Lluís. Ho podem fer, ho hem de fer entre tots i totes, i na Tere em tindrà al seu costat en tot el que m’hagi de menester;” ha exposat na Susana Mora per acabar.