IMG_1489

L’arxiu dels expedients als directors evidencia que responien únicament a la voluntat política del PP

.- El PSOE exigeix una disculpa pública al President Tadeo i als batles dels municipis on es va votar en contra de la demanda socialista que s’arxivessin els expedients (en especial a la Sra Reynés) per la nul.la defensa que han fet de tres professionals i de tota la comunitat educativa.

 

.- La decisió de la nova Consellera d’Educació també evidencia la coherència que han demostrat els socialistes a totes les institucions exigint la retirada d’aquests expedients de caràcter marcadament polític.

 

 

“He fet gestions reclamant la prompta resolució d’aquests expedients i ho continuaré fent. És absolutament necessari a dia d’avui i, en la mesura del possible, no ha de quedar cap sospita de què això hagi estat cap maniobra com vostè ha indicat. És un tema administratiu. Sempre he dit en aquesta seu que jo no hi volia entrar. El que sí em sembla coherent és seguir reclamant, vostè ha fet referència a la unanimitat d’aquest plenari, que se solucioni el problema quant antes [...] Jo vaig ser a la presa de possessió dels dos consellers. Però en aquell moment no era oportú treure temes. Havia manifestat la meva preocupació a la consellera i li havia demanat la prompta resolució d’aquests expedients, com també li he demanat al President del Govern i ho seguiré fent.”

 

Aquesta és la resposta que va donar el President Tadeo en el ple insular de setembre a una pregunta del conseller Joan Marquès que demanava a l’equip de govern “Quina resposta ha donat la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a l’acord unànime del Consell Insular de Menorca sobre la resolució dels expedients als directors d’institut de Maó?” (l’Acord aprovat el 22 de juliol a instàncies del Grup socialista deia: El Ple del Consell Insular de Menorca demana aplicar els objectius d’agilitació administrativa, a fi que els afectats puguin exercir el seu dret de defensa davant els tribunals de justícia.)

 

Prèviament la Consellera Baillo havia afirmat el següent: “Un cop aprovada la proposta, la vam enviar a la Conselleria d’Educació. Per telèfon hem anat reclamant com estava aquesta situació i la resposta sempre ha estat que segueix el seu procés.”

 

Aquesta ha estat sempre la postura defensada per el PP respecte dels injustos i injustificables expedients oberts als tres directors d’institut de Maó. De fet paraules molt semblants han emprat reiteradament els equips de govern de municipis governats pel PP; en especial la Batlessa de Maó i el tinent de Balte i President del PP de Maó, Simón Gornés (Hem demanat una prompta resolució, és un tema administratiu de la Conselleria, ens diuen que s’està tramitant...)*(1)

 

Mentrestant al Parlament la Diputada Cristina Rita ha dut una dotzena d’iniciatives, propostes i preguntes sobre aquesta situació i per reclamar el tancament dels expedients. La resposta sempre ha estat la mateixa: el Grup Popular sempre les ha rebutjat.

 

Així doncs, després dels esdeveniments d’avui (el fet  que la nova Consellera hagi enviat una carta als tres directors afirmant que els expedients han estat més de 7 mesos congelats i l’anunci del seu arxiu), s’han d’exigir explicacions i disculpes públiques al President Tadeo a la Sra Baillo, a la Sra Reynés i a tots els representants municipals del PP que han seguit la mateixa postura, així com als diputats populars.

 

¿Què és el que han fet el Sr Tadeo i la Sra Baillo i tots els batles de Menorca del PP (alguns d’ells diputats) a més de defensar sempre la decisió de la conselleria? ¿Són ells els qui han enganyat a la ciutadania de Menorca o han estat els responsables de la Conselleria  i el President Bauzà els qui els han enganya a ells?. Sigui com sigui avui queda més acreditat que mai el que sempre ha denunciat el PSOE: que aquest ha estat una decisió ideològica, una maniobra política per intentar intimidar a la comunitat educativa...

 

¿Així representen el govern de Menorca i els municipis menorquins els dirigents de PP?. Amb les informacions d’avui queda absolutament en evidència què és el PP de Menorca: simples gestors de la voluntat dels seus caps de Palma –només recordar com tant a l’Ajuntament de Maó com al Consell van intentar esquivar aquest debat: en el cas municipal van haver de fer un ple sobre el tema perquè així ho determina el Reglament intern, però el van posar el matí d’un dia laboral, dificultant així la presència de públic. En el del Consell es va haver de sol·licitar fins a quatre vegades la celebració d’un plenari i finalment es va dur a terme quan la situació dels tres directors de Maó ja s’havia debatut als plens insulars de Mallorca i Eivissa-.

 

En aquest cas la greu incapacitat dels dirigents populars per defensar els interessos de Menorca i dels seus ciutadans i ciutadanes els converteix en còmplices o coautors d’aquest intent de lapidació político-mediàtica de tres grans professionals que es van limitar a fer la seva feina amb criteris professionals i aplicant el que determinava la Llei (LOE).

 

De fet, en vista dels esdeveniments i de les afirmacions que el President Tadeo va fer dilluns, el Grup Socialista registrarà per urgència una Proposta en la qual s’instarà la reprovació a la Conselleria per l’arbitrària tramitació ‘administrativa’ de l’expedient i també es reclamarà al President Tadeo que remeti per escrit la relació de gestions que diu que ha fet i que no consten.

 

Per la seva banda la diputada Cristina Rita anuncia que el Grup Socialista al Parlament demanarà responsabilitats polítiques “i la dimissió del director general que ha tingut 7 mesos els expedients en un calaix.” Rita adverteix que el fet que la Consellera Camps fos cessada no lleva ni un punt de responsabilitat a tots els dirigents del PP i al cap d’aquesta trama: José Ramón Bauzà.” Finalment els responsables del PSOE exigeixen que s’esborri tot rastre d’aquests injuriosos expedients de l’expedient laboral de cadascun dels directors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*(1) Acta de Ple Municipal Maó 24.07.2014. Extracte de la resposta de Simón Gornés a la pregunta de Vicenç Tur (Sra Batlessa, considera que ha complert la seva paraula d’exigir màxima celeritat i, per tant, considera un any com un temps  prudencial per resoldre i si aquest temps no és suficient per demanar, com a mínim, la reprovació de la Consellera Camps) “L’Ajuntament de Mao-Mahón no és competent, des del punt de vista administratiu, per intervenir en una qüestió d’aquest tipus. Així i tot hem fet reiterades peticions i consultes a la Conselleria per interessar-nos per la situació, tot traslladant-los la necessitat que anés el més ràpid possible”.