IMG_4427

La recuperació d’una Educació de qualitat, inclusiva i on es tinguin en compte a tots els col•lectius implicats, prioritat bàsica pel PSOE

“El PSOE Menorca dóna suport al Pacte Educatiu que va néixer aquí a Menorca gràcies a Edu 21.” D’aquesta manera ha iniciat la seva intervenció per detallar les propostes socialistes en l’àmbit educatiu la cap de llista del PSOE Menorca al Parlament, María José Camps. Des del convenciment que l’Educació és clau per al desenvolupament personal i social i que constitueix un pilar fonamental per a la igualtat d’oportunitats, Camps ha exposat el compromís amb un model educatiu de qualitat, inclusiu i que compti amb la participació de tots els actors implicats. Per fer-ho s’ha de  recuperar “la correcta proporció entre mestres i alumnes a les aules. Com també recuperarem els mestres de suport per tal que tots els infants i joves tinguin l’atenció que necessiten i es mereixen. També ens comprometem a què cap fillet es quedi sense escoleta per motius econòmics i a la vegada retornarem la dignitat dels mestres, tan trepitjada en aquests quatre anys.”

 

Propostes a les que s’ha d’afegir la voluntat de posar en marxa un pla de millora de les infraestructures educatives, així com de rehabilitació i modernització dels existents, substituir el TIL per un nou sistema basat en el consens lingüístic escolar i amb l’objectiu final de què els alumnes siguin competents en el ple domini del català i del castellà i una competència adequada de l’anglès o d’una altra tercera llengua; així com reforçar l’ autonomia dels centres.

 

També s’ha de destacar el compromís d’incrementar la inversió en beques, per tal que ningú deixi d’estudiar per motius econòmics; beques també de mobilitat i residència en funció de la renda i l’aprofitament acadèmic per aquells estudiants menorquins que resideixen fora per estudis.

 

Pel que fa als estudis no reglats, el PSOE Menorca es compromet a estudiar les necessitats d’aquesta formació i fer-hi feina amb les entitats que la gestionen per adequar-la a la realitat, a insistir davant el Govern de la necessitat d’habilitar un centre en condicions per a l’Escola d’Adults de Maó i també per a la seu del Conservatori Professional de Menorca. I respecte dels estudis post-obligatoris la proposta socialista passa per ajudar amb el transport als estudiants que s’han de desplaçar dins de l’Illa a d’altres localitats per cursar aquests estudis.

 

Camps ha fet aquestes declaracions a Sant Lluís, acompanyada per la candidata la Batlia Teresa Borrás. Borrás, a més de les reivindicacions que ha exposat la candidata al Parlament, ha exposat el compromís de “donar suport a l’Educació i en concret al projecte educatiu que tenen les escoles (tant la de Sant Lluís com sa Garriga). Tenen un projecte educatiu molt avançat, molt innovador i nosaltres només els hem de donar impuls i coordinar des del poble que entitats, agrupacions, geriàtric, Club de jubilats s’integrin i se sumin per fer de Sant Lluís un poble educador. Perquè per nosaltres aquest serà el mandat per les persones i d’aquesta manera poder donar aquesta oportunitat a totes les persones per igual.” Propostes que es concreten també amb la voluntat d’engegar un camp d'aprenentatge per practicar el conreu i ramaderia autòctones, (amb un bouer per fer els tallers de fer oli, fer formatge, fer vi, fer pa i porquetjades), la possibilitat de posar en marxa un centre d'apicultura i sense oblidar la ‘pota’ francesa de Sant Lluís promoure l’agermanament amb un poble francès per fer intercanvis culturals, artístics i lingüístic.