IMG_4403

La formació dirigida a les virtuts que té Menorca i la suma d’esforços entre Consell, empresaris i treballadors són la clau per recuperar el benestar perdut

“El creixement econòmic és imprescindible per recuperar el benestar perdut a Menorca. Els socialistes creim necessari reinventar el com feim les coses, no tant canviar les bases del que feim.” Així ha iniciat la breu exposició sobre el model econòmic que defensa el PSOE,  la seva cap de llista al Consell. Susana Mora també ha desgranat com s’haurien d’aprofitar les oportunitats que genera Menorca; oportunitats vinculades a les característiques socials, geogràfiques i mediambientals de l’Illa, per tal d’afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés a una feina estable i de qualitat.

 

Des de la Fira del Cavall i acompanyada per el candidat a la Batlia des Mercadal i Fornells Xisco Ametller, Mora ha exposat la necessitat de tenir “un Consell Insular que lideri i impulsi dues línies de feina.”

 

“La primera un gran Contracte Social entre administració, agents socials i empreses, per emprar la formació com a eix bàsic per a millorar la qualitat del servei i també de l’ocupació –persones ben formades que millorin el que s’ofereix al visitant ha de comportar una millora de les seves condicions laborals i salarials-, dirigint aquesta formació a les potencialitats de Menorca;” és a dir a productes relacionats amb el gaudi de la natura, de la mar, del patrimoni, de la cultura, de la gastronomia, etc. Com a exemple d’aquestes virtuts de Menorca que s’han de saber aprofitar, la candidata insular ha lamentat que ara mateix  “empreses de Kaiak de Menorca hagin a contractar monitors de fora de l’Illa” perquè aquí no hi ha persones amb la titulació adequada.

 

La segona línia de feina del model econòmic que defensa el PSOE passa per assolir “grans aliances entre tots els sectors. El turisme és l’eix transversal, però el camp, la indústria, les noves tecnologies, les energies renovables són sectors imprescindibles per tirar endavant” amb aquest creixement econòmic imprescindible per recuperar el benestar perdut.

 

Precisament sobre l’aprofitament de les potencialitats que té Menorca i cadascun dels seus municipis ha rallat el candidat a la Batlia des Mercadal i Fornells Xisco Ametller des de la Fira del Cavall. “Som un municipi actiu. Per això volem potenciar les activitats socials, culturals, turístiques; organitzant fires, congressos, convencions, mercats i esdeveniments esportius de rellevància. Es tracta d’aprofitar la centralitat des Mercadal i la singularitat de Fornells per a millorar la nostra economia.”

 

En definitiva es tracta de tenir ben clar que serà des de la qualitat i la responsabilitat empresarial i laboral,  des de la suma d’esforços i l’intercanvi d’experiències i coneixement, des de la feina compartida que els ciutadans i ciutadanes de Menorca trobaran aquest benestar. I per assolir-ho és imprescindible el lideratge, compartit amb la societat, d’un govern insular fort i compromès.