Candidatura Es Mercadal i Fornells a Sa Nitja

La candidatura que encapçala Xisco Ametller es presenta a Fornells amb compromisos concrets per fer atractiu viure i visitar Fornells durant tot l’any

“Hem preparat una candidatura que té una clara vocació de govern, i amb una gran representació fornellera: 4 dels membres de sa llista són de Fornells i una quinta també en te una cama (Regina Sintes, nº 6). Tots estem il•lusionats i compromesos a fer feina de valent prioritzant sempre l’interès general.” Així ha començat a definir la llista que l’acompanya a les eleccions municipals el candidat socialista a Es Mercadal i Fornells Xisco Ametller durant l’acte de presentació de la candidatura que s’ha celebrat avui capvespre a Fornells i en el qual també hi han participat les cap de llista del PSOE Menorca a Consell i Parlament, Susana Mora i María José Camps.

 
Des del convenciment que “Fornells és tan singular que diria que és un racó únic de la mediterrània;” Ametller ha refermat el compromís de tot l’equip de fer feina “pel futur de Fornells, des Mercadal, i les Zones Turístiques des de les premisses progressistes, i donant valor a: l’honestedat, sa justícia, sa igualtat, sa transparència, l’esforç personal, la bona gestió i la proximitat a la gent.”

 
Un compromís que es referma amb l’experiència viscuda per Ametller des que és Batle. “Cinc anys de batllia m’han demostrat que sou un poble que es fa estimar, i us dic que és un plaer acudir regularment a Fornells per reunir-me i atendre els veïns que així ho desitgen. Fornells és un poble amb molta història, amb una identitat pròpia que s’ha de fer valer i respectar, vull continuar coneixent ses vostres inquietuds, hi queda molt per fer, i si voleu, ho podrem fer junts.”

 
Un compromís que en aquests cinc anys s’ha traduït en moltes iniciatives: “Hem negociat tres durs convenis i construït l’accés peatonal entre l’aparcament i el Carrer des Rosari. Hem dut a terme el canvi de l’enllumenat al carrer de Tramuntana. Hem renovat el parc per a fillets petits vora Cas Contramestre. Hem negociat el lloguer per uns terrenys que afegeixen més aparcaments durant tot l’any. Estem dotant de serveis el carrer Travessa Verge del Carme. Hem ofert els terrenys municipals del For.2 per poder construir habitatge de protecció oficial. Hem millorat les instal•lacions esportives i hem iniciat la tramitació urbanística per la Zona d’Activitats Molestes. Estem arranjant la coberta del Local Social. Hem iniciat adequació del Carrer Escoles. Hem organitzat esdeveniments esportius de rellevància per desestacionalitzar amb regates i el reconegut triatló. Continuam amb millores a la xarxa d’aigua, noves canalitzacions i reguladors de pressió. En un altre ordre de coses, hem encetat les assemblees ciutadanes, reunions amb els veïns per tractar els grans temes i passar comptes de l’acció de govern. Com tots sabeu vàrem posar en marxa una Junta Local...”

 
De la feina feta als principals eixos que la candidatura socialista vol dur a terme a Fornells. En l'àmbit de les inversions Ametller ha exposat que es tenen “reservats quasi 1 milió d’euros per executar 4 obres: remodelar el Centre per a Persones Majors i Consultori Metge, millorar el Carrer Escoles, adequació de voravies de Ses Vinyes i canvi de llumeneres viàries per a led”.

 
Un altre eix passa per la voluntat de desestacionalitzar amb l’organització  “d’esdeveniments en temporada baixa o mitja, així com aprofitar un futur centre de la mar, que es relacionarà directament amb el centre d'interpretació des Far de Cavalleria i Ca n’Àngel.”

 
També se cerca dinamitzar Fornells, “fomentar i possibilitar que més famílies hi visquin tot l’any, creant llocs de feina i construint habitatge protegit” i sempre essent davora dels vesins. “L’administració ha d’estar prop dels que pateixen necessitats escoltant les entitats del poble, despatxant assíduament amb els veïns i fent assemblees ciutadanes. Es tracta de fer atractiu viure i visitar Fornells durant tot l’any.”

 
Per això els objectius i compromisos bàsics de la candidatura municipal amb Fornells se centren a donar atenció preferent a les persones. “Promourem tenir metge les 24 hores al municipi. Instar la urgent construcció d’habitatges de protecció oficial i donar prioritat a l’execució de la zona d’activitats molestes, per a facilitar la creació de més llocs de feina. Remodelarem el centre per a majors i el consultori metge. Promoure l’assistència voluntària de fillets/es al col•legi de Fornells i subvencionarem una part dels llibres de text a primària i incrementarem les ajudes a les Associacions de pares d’Alumnes. Impulsarem un ens més participatiu, on hi estiguin més presents entitats, clubs i associacions. La batllia hi despatxarà assíduament. S’instauraran assemblees ciutadanes per retre comptes davant els veïns. Es milloraran progressivament les zones esportives. Es prioritzarà una multipista esportiva i gimnàs a l'aire lliure a Fornells. Seguirem potenciant les activitats culturals, socials i turístiques; aprofitant la singularitat de Fornells, organitzant fires, tertúlies, congressos, mercats, convencions, esdeveniments nàutics i esportius... Potenciarem el centre d’interpretació del Far de Cavalleria i donarem suport a un Centre de la mar i de la Costa Nord a Fornells."

 
A més anualment, es realitzaran millores a les zones turístiques. “Prioritzarem la dotació de serveis a Macaret, el sanejament a Punta Grossa, la 3a fase d’obres a Son Parc, les voravies a Platges de Fornells i la construcció de l’EDDAR d’Addaia. També impulsarem un pla extraordinari de sanejament que ha de marcar la renovació d’una gran part de la xarxa, instarem la construcció d’un carril bici entre Es Mercadal i Fornells."

 

 

En definitiva un compromís amb Fornells, que “mira al futur per anar avançant. Per anar fent aquest camí no esteim sols, tenim tota una candidatura formada de 17 persones fantàstiques;” d’entre les quals n’hi ha 4 de fornelleres: Maria de la Hoz (nº14), Constança Navarro (12), Xavi Pinyol (7) i Lali Garriga (3).