IMG_2611 (1)

La candidata de Sant Lluís Teresa Borrás es compromet treballar per afrontar la pobresa i fer passes per a millorar la qualitat de vida

 

“El projecte que presentarem és molt real, basat en les necessitats de les persones. He anat a xerrar amb associacions, amb diferents col•lectius...i penso que ja està bé que els problemes es tapin, el que hem de fer és resoldre’ls. Hem de xerrar amb les persones que atenen els problemes i hem de cercar solucions, i nosaltres en tenim de solucions” D’aquesta manera ha començat a definir quines seran les seves prioritats la candidata del PSOE de Sant Lluís Teresa Borrás.

 

En primer lloc Borrás ha centrat aquesta necessitat de solucions per a les 103 famílies són al llindar de la pobresa a Sant Lluís (42 més que l'any 2011), “però només que n’hi hagués una ja serien massa. Cáritas i Creu Roja, que fan molt bé la seva feina, han de ser el darrer recurs. Les administracions han de donar solucions. El que no podem fer és girar-hi l’esquena i comprar uns llums de primera qualitat, gastant-nos el mateix que una ciutat com Saragossa.”

 

Borrás, qui ha estat presentada oficialment com a candidata en un acte que ha aplegat més de 60 persones a l’entrada de l’OAR de Sant Lluís, també ha fet menció específica a l’Educació i la Cultura. En aquest darrer camp s’ha marcat com a objectiu “tornar a donar a la Cultura el valor que té; és el tret que identifica un poble, fa caliu, reactiva totes les altres activitats. A Sant Lluís s’han de tornar a fer conferències, xerrades, debats, teatre, balls, geganters... Que sigui un hàbit i no un fet excepcional.” En l’àmbit Educatiu i d’atenció als petits, Borrás –mestra des de fa 27 anys- ha expressat la voluntat de “ser col•laboradors d'unes escoles dignes, d’uns mestres que viuen l’Educació i amb la seva feina es guanyen el respecte de tots i són l’enveja de l’escola pública d’Espanya, per exemple amb un projecte que ara aquí han liquidat: ‘l’A peu a l’escola’.”

 

Borrás també ha fet referència a la necessitat de defensar el model territorial propi, un model que no només manté la idiosincràsia de Menorca i de Sant Lluís sinó que pot esdevenir un producte turístic de primer nivell. “La gent ve aquí no a disfrutar d’un gran hotel, sinó a gaudir de les caletes, de la mar clara. Això ho hem de conservar. Però conservar no és deixar-ho fer, és tenir els camins i les parets seques aclarits; que tinguem el paisatge en condicions, pel qui ens visiten i pels nostres fills i filles que són els qui ho heretaran.”

 

Respecte de la seva relació amb el PSOE i sobre els motius que l’han dut presentar candidatura Borrás ha explicat que la motivació l’ha generada el què ha viscut durant aquests darrers tres anys i mig tant des del seu àmbit professional de mestre com respecte del seu activisme social per ajudar als qui menys tenen. “Durant el primer trimestre del curs passat vaig veure massa gent plorant, gent que passava pena pels seus fills perquè no podien estudiar o si estaven estudiant fora, havien de tornar sense acabar la carrera, famílies angoixades perquè s’havia implantat el TIL que ningú sabia per on agafar-lo, fiets que a casa seva no es poden dutxar amb aigua calenta o que, de vegades, venen a classe sense haver menjat...i mentre alguna gent ha agafat tal enrabiada que no en vol saber res, jo ho he canalitzat pensant en les persones que com jo pensem que es pot fer un altre tipus de política. I vaig decidir que valia la pena intentar-ho”

 

Abans de la intervenció de Borrás, el Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur, ha definit Sant Lluís com un poble on s’ha vist l’empremta de la gestió socialista. “Durant molts anys amb batles nostres, amb governs del PSOE i de forces progressistes, s’ha centrat l’atenció en allò que realment es requeria. I és, no només que el poble estigui el magnífic que està (i ho està per molts anys d’acció de govern socialistes i progressistes), sinó pensant sobretot en el benestar i en la qualitat de vida dels santlluïsers i santlluïseres. I això és el que hem de recuperar.” I per fer-ho possible Tur ha destacat les capacitats i el compromís de la candidata Teresa Borrás. “És una persona extremadament engrescadora, que es reil·lusiona fins i tot en moments de dificultats; una persona que ha treballat en la defensa d’un dret bàsic com és el de l’educació de qualitat, pública, per a tothom, inclusiva, de l’educació en valors. Na Tere representa uns valors clarament progressistes, d’ajudar a qui més ho necessita, i per això és un magnífic referent.”

 

En la mateixa línia s’ha expressat la candidata del PSOE al Consell, Susana Mora. “És una gran companya amb la qual em sento molt identificada. Totes dues hem decidit donar una passa en els moments més difícils de la democràcia, i en un dels moments més difícils del Partit Socialista (totes dues es van afiliar tot just després de les derrotes electorals de 2.011). Estic convençuda que amb gent com na Tere assolirem la imprescindible proximitat amb la ciutadania, perquè abans de candidata a Batle ella és la veïna de Sant Lluís, la mestra d’escola, una persona molt implicada en intentar ajudar a les persones que pitjor ho passen.”

 

Finalment Borrás ha tancat a intervenció agraint la presència de tothom qui ha volgut donar-li suport i ha fet una crida a la col·laboració de totes aquelles persones d’esquerres. “Aquest és un projecte amb les sigles del PSOE, però és obert. Convocaré assemblees i reunions perquè vull que acabem aquest projecte, aquest programa, entre tots els progressistes de Sant Lluís.”