IMG_1656

Javier Tejero no tornarà a ser el representant de Menorca a la candidatura al Congrés

.- L'elecció del representant del PSOE Menorca en la candidatura socialista al Congrés de Diputats es produirà dilluns quan es reunirà el Comitè Insular

.- Pel que fa al candidat o candidata al Senat Vicenç Tur confirma que s'està negociant amb la resta de forces d'esquerres per conformar una candidatura unitària en la mateixa línia dels acords assolits en diversos equips de govern de l'illa, tant insular com municipals
"La gent que hem viscut la transició veiem amb optimisme la nova etapa que apunta. Jo vaig créixer políticament amb Felipe González i ara, 30 anys després, un líder il•lusionant com Pedro Sánchez per a mi segueix sent l'opció més clara per governar el nostre país. En aquest context veig que la campanya requereix un esforç que resulta esgotador afrontar una vegada més. He decidit donar una pas al costat, mai enrere, perquè altres persones agafin el testimoni." Així ha començat exposant Javier Tejero la seva decisió de no tornar a ser el primer representant de Menorca en la llista dels socialistes de Balears al Congrés.

 

Tejero ha exposat que sempre estarà "agraït al PSOE Menorca, a tots els ciutadans que ens han votat i que ens tornaran a votar. Espero que comptin amb mi pel que faci falta, així com han fet en tots aquests anys; a les verdes i a les madures." Però qui va ser el nombre tres de la candidatura socialista a la Cambra Baixa per Balears ha rallat de motius "fonamentalment d'àmbit personal i familiar." Sense estar decebut, "ni molt manco," afegeix que en aquests moments, "després de què no s'hagi format un govern en el qual creia, liderat per Pedro Sánchez que és la persona que més esforç ha posat (junt amb l'equip negociador) per aconseguir-ho, em faig a un costat."

 

Per la seva banda el Secretari General del PSOE Menorca Vicenç Tur agraït el "gran esforç realitzat" en la campanya del passat hivern, "tot i saber que els nombres eren difícils," i el compromís constant del ja ex candidat tant amb el partit com amb els valors socialistes. Tur ha iniciat la seva intervenció exposant no només el fet de compartir amb Tejero una vinculació ideològica sinó també "d'amistat i de molt de respecte. Crec que ha representat molt bé allò que el PSOE Menorca ha defensat. En Javier sempre hi ha estat; ho sé molt bé i de fet jo mateix vaig defensar que fos ell qui fos el nostre representant a la llista."

 

De fet Tur ha afegit que Tejero "per jo seguia sent una opció completament legitimada per repetir. Tenia el nostre suport si hagués volgut seguir." Però finalment Tejero ha decidit fer una passa al costat; decisió sobre la qual el Secretari General ha expressat un "profund respecte. És una persona que sempre ha cregut en els valors socialistes, ha format part de com entenem en aquests moments la política progressista i d'esquerres a Menorca, una persona que ha estat part de governs del Consell que han fet possible el model que en aquests moments ningú posa en dubte. En Javier tenia l'experiència i el coneixement. Representa el que sempre hem defensat."

 

Finalment, a banda de la "certa tristor a nivell personal que crea aquesta decisió, perquè crec que en Javier podria seguir representant perfectament aquest projecte," Tur ha pres com a referència les paraules de l'excandidat per afirmar que "no es retira. Hi seguirà essent, forma part dels òrgans del partit i segur que formarà part de la necessària mobilització per fer un govern d'esquerres a Espanya que és el que tots perseguíem. Estic segur que hi serà amb l'ànim constructiu i col•laboratiu que sempre ha demostrat i li demanarem que aporti el seu caudal d'experiència i coneixement per fer que aquest projecte vagi en augment."

 

Senat

D'altra banda Tur també ha confirmat, a preguntes dels periodistes, que està en converses amb la resta de forces d'esquerres de l'Illa per intentar tancar una candidatura conjunta al Senat. Una decisió que, a diferència del que succeeix amb el candidat o candidata al Congrés, no s'ha de prendre dilluns.

 

A partir del convenciment que "tots hem d'aprendre dels errors" i de què ara mateix es poden dibuixar "nous escenaris possibles," el Secretari General ha exposat que el PSOE Menorca està fent feina per assolir un possible acord; “un acord sense vets ni condicions prèvies,” un acord coherent amb els pactes que s'han duit a terme a les diferents institucions menorquines i balears. “No només coherència amb la configuració de pactes sinó especialment amb les accions de govern. Unes accions que demostren el que deia en Javier: que ha de ser possible un canvi a favor d'una política d'esquerres. Volem que al Senat, com a Cambra de representació Territorial, es trenqui la majoria absoluta del Partit Popular."

 

En definitiva Tur ha recordat que el PSOE Menorca "mai ha negat la conformació de governs d'esquerres i volem intentar sumar. Acabarà com acabi, però el PSOE Menorca està disposat a treballar per reproduir i, per tant, consolidar i enfortir els acords de govern a les institucions menorquines en la Cabra que millor la pot representar: el Senat. Respectem les estratègies de la resta de partits: Totes són plenament legítimes, però al Senat on es tria una persona que ha de representar Menorca crec que hauria de ser possible traslladar els acords de govern d'esquerres a una candidatura."