IMG_4318

Inversió pública d’acord amb la iniciativa privada, millora de la connectivitat i la qualitat en el producte, el servei i l’ocupació; base del compromís amb el turisme

El “més important” que ha d’abordar Menorca i Balears és l’ocupació, una ocupació que, en gran mesura depèn del turisme. “És el motor econòmic d’aquestes Illes i volem que ho segueixi essent; però el volem de més qualitat, el volem amb temporades turístiques més llargues. Per tant la primera decisió que durem a terme els socialistes de la Comunitat a partir de dia 24 de maig és fer acords público-privats per allargar temporada turística.”  Acords per recuperar temporada turística, “perquè desgraciadament esteim a uns nivells molt baixos... Recuperar temporada per poder tenir contractacions laborals més estables, que els treballadors i treballadores puguin cobrar prestacions a l’hivern i puguin tenir sous dignes i estables. Perquè el que està succeint és que les mateixes hores de feina s’estan distribuint entre més persones i, per tant, tenim una situació d’explotació laboral, inassumible en aquesta Comunitat autònoma.” D’aquesta manera ha definit les línies mestre del compromís socialista amb el Turisme la candidata del PSIB-PSOE la presidència del Govern, Francina Armengol, durant la seva visita avui a Sant Lluís.

 

Per la seva banda la cap de llista al Consell de Menorca ha exposat un exemple ben clar del que suposa la suma d’esforços amb el sector privat a partir d’inversió pública. Ben a prop de Punta Prima, Susana Mora ha recordat com “temps enrere, gràcies a governs socialistes, es va dur a terme el Pla d’Excel•lència turística de Punta Prima que va permetre desestacionalitzar el municipi i transformar una zona madura en el que és avui dia: un destí de qualitat. Hem de fer feina en aquesta línia. Paral•lelament estalonarem la Formació Professional del sector turístic per donar una millor qualitat en el servei i, a la vegada, una millora de les condicions laborals i salarials de tots els treballadors i treballadores.”

 

Per fer possible aquesta recuperació de la temporada turística, la desestacionalització, a més de l’acord público-privat, la millora de les connexions aèries és fonamental. En aquest sentit Armengol ha recordat el compromís personal “de dur a terme un pla estratègic per a l’Illa de Menorca amb el suport absolut del Govern per tirar-lo endavant. També és bàsic la creació de producte turístic i aquí hem d’estirar molt de el meravellós que té Menorca; tenim un paisatge preservat, que és fonamental, tenim moltes empreses lligades al món del paisatgisme, del senderisme, de la nàutica... També lligat a la cultura i a la innovació, que crec és fonamental per poder crear millor producte turístic i fer-ho de la mà conjunta de tots els ciutadans i ciutadanes de Menorca.” Aquesta necessitat és totalment compartida per Mora qui ha insistit en el compromís d’estalonar “empreses i associacions que creïn producte per tal de generar ocupació; ocupació lligada als principis de preservació del territori i del paisatge de Menorca.” Una promoció turística que, de la mateixa manera que l’ ordenació turística, “Menorca decidirà, amb totes les garanties, per ser una destinació turística a nivell internacional reconeguda. Amb això Menorca necessita el suport de totes les altres illes i el tindreu, sens dubte, de la mà dels socialistes,” ha afirmat Armengol.

 

En paraules de la candidata a la Batlia de Sant Lluís, Teresa Borrás, es tracta de “crear raons per visitar Sant Lluís tot l'any.” I les “raons” dels socialistes santlluïsers per desestacionalitzar el poble passen per: “oficina de turisme al poble i a cada urbanització, web promocional dels restaurants, llocs a visitar, cales i platges, illa de l'Aire, fires i mercats, visites a cases de pagesos, visites guiades, promoció de tradicions...” Propostes que es complementarien amb l’elaboració programa d'esdeveniments amb “activitats esportives i culturals durant tot l'any (rutes de ciclisme, senderisme, natació de fons...), fires gastronòmiques, programa musical de qualitat, música al carrer, teatre...” així com a millorar la “connexió entre el poble i els camins rurals.”

 

En definitiva, tal com ha afirmat Mora, “necessitam fer feina conjunta i invertir-hi doblers públics, perquè només així potenciarem el benefici comú.”