Prado i Joana a ple

‘Es Castell; bancs, carpes i periodistes’

Després del darrer ple a l'ajuntament Des Castell les regidores del PSOE volem fer una sèrie de puntualitzacions: L'equip de govern del PP i PI van informar, com una gran noticia, la cancel•lació anticipada d'un préstec de 800.000 euros firmat el 2012, per pagar als proveïdors pendents. Amb aquesta mesura, segons diuen, han reduït el termini de pagament d'una mitja d'un any a 30 dies. Volem recordar que aquest retard d'un any era herència d'ells mateixos, perquè ja fa unes quantes legislatures que governa el PP juntament amb el Sr. Conde i Sra. Coll del PI.

 

Està clar que noltros no estem d'acord en pagar als bancs anticipadament quan no és obligatori. Si aquests 800.000 euros s'haguessin utilitzat en el seu moment, dins el 2013, per donar més serveis i ajudes als veïns i veïnes, o haguessin abaixat els impostos i taxes, podrien haver servit per crear riquesa pel poble, per aclarir l'etern problema de l'aigua potable o per ajudar a les persones amb menys recursos a través dels serveis socials, etc.

 

Volem recordar que el 2012, al mateix temps que firmaven el préstec, augmentaven impostos i taxes. Han propiciat que els ciutadans, quan més malament ho passen per la crisi, hagin de sofrir una càrrega més alta que mai. En tost d'açò, el que tria aquest equip de govern, és afavorir al banc i pagar-li anticipadament. És un acte de nul•la sensibilitat cap als veïns i veïnes des Castell i creiem que hi ha qüestions molt més importants què pagar anticipadament a un banc.

 

Al mateix ple el PP i PI van aprovar la sol•licitud de fons Leader -que són diners que vénen d'Europa que es destinen per a accions relacionades amb el món rural- per comprar una carpa d'uns 40.000 euros per fer festes i actes varis. Les Regidores del PSOE creiem que hi ha altres coses més importants a fer amb aquests diners, com arreglar l'escola Àngel Ruiz i Pablo, molt deteriorada. Si els fons Leader són bons per comprar una carpa, també ho poden ser per posar en condicions l'escola dels nostros fillets i filletes.

 

També el PP ens va contestar a una pregunta sobre una empresa que han contractat per a dur els temes d'informació de l'acció de Govern. 300 euros al més, que pagam entre tots, a un periodista perquè activi xarxes socials i els escrigui les notes de premsa i fer-se fotos!
No hi ha prou regidors del PP o del PI que cobren un bon grapat de diners al mes per fer aquestes feines? Amb aquesta despesa innecessària, es destinaran centenars d'euros que es deixaran d'utilitzar per a altres fins socials i molt més necessaris. Esperem que no utilitzin els diners de tots els contribuents per fer-se publicitat partidista ara que s'atraquen les eleccions.

 

 

Joana Escandell i Prado Urbina
Regidores PSOE Ajuntament des Castell