19212608_10211599526377075_1648049406_o

Els Socialistes de Menorca defensen que la zonificació del lloguer turístic “ha d’ordenar i equilibrar, alhora que preservar, el model territorial de Menorca”

Els socialistes de Menorca es van reunir aquest dissabte en Comitè Insular per analitzar la situació política actual, centrada en l’aprovació inicial de la zonificació del lloguer turístic de l’Illa, entre d’altres qüestions que afecten a Menorca.

En aquest sentit, la secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, defensa que amb aquesta normativa el que es fa és “ordenar i equilibrar una activitat turística i econòmica tenint en compte les distintes realitats de Menorca, sempre seguint la premissa d’un model d’Illa”.

La secretària ha volgut recordar que la zonificació “crearà unes 13.000 places turístiques noves a les zones turístiques”, i recalca que “aquells que tinguin llicència a dia d’avui podran seguint llogant, ja que aquesta zonificació no és, en cap cas, retroactiva”.

El que es fa és “dividir Menorca en distintes zones de manera per garantir l’accés dels menorquins i menorquines a un habitatge digne”, alhora que “volem aconseguir un equilibri entre la qualitat de vida dels residents i aquesta activitat, una activitat que també beneficia a moltes famílies”.

De fet, la zonificació que s’ha d’aprovar inicialment durant el ple del mes de febrer al Consell Insular de Menorca i entrarà en termini d’exposició pública, moment en què els ajuntaments podran fer les seves aportacions per millorar, si és necessari, una normativa imprescindible i cabdal per a l’Illa.

Per aquest motiu, Mora ha lamentat les crítiques del PP i els ha demanat que “especifiquin quin model proposen”, ja que l’any 1999 “van incloure, per primera vegada, la comercialització d’habitatges unifamiliars aïllats en zona turística, el 2006 hi va haver una amnistia de 6 mesos, i el 2012 van incloure tot el territori unifamiliar, entre mitgeres i aïllat, fet que evidencia que no tenen un model territorial definit”.

Per últim, Mora ha recordat que “mentre que altres sembla que ja estan prenent decisions electoralistes en lloc de pensar en el bé comú dels menorquins i menorquines, els socialistes seguim fent feina per a les persones des de les institucions on governem, tenint sempre en compte les seves inquietuds i interessos”.