img_2393

Els diputats menorquins presenten 12 propostes a la segona part del Debat de Política General

.- La situació del Verge del Toro, del Teatre des Born, de l'Escola d'Adults, del Conservatori i de la residència de Son Espases i qüestions relacionades amb la connectivitat –entre d'altres- es recullen en les propostes dels socialistes menorquins al Parlament de les Illes Balears.

 

La secretària de Comunicació del PSOE Menorca Susana Mora ha detallat el contingut de les 12 propostes de resolució que els diputats menorquins del Grup Socialista al Parlament de les Illes Balears han formulat de cara a la segona part del Debat de Política General que se celebrarà dimarts.

 

Mora, acompanyada pels diputats Maria José Camps, Elena Baquero i Damià Borràs ha exposat en què s'ha traduït la feina feta amb els representants menorquins a la Cambra legislativa autonòmica per a defensar les prioritats de Menorca.

 

La representant de l'Executiva insular ha iniciat la seva valoració explicant la feina feta fins ara. "El 2016 ha estat un any de polítiques de Comunitat que han canviat en fons i formes" respecte a l'anterior legislatura. Han estat polítiques que han "incidit realment sobre les persones, molt especialment a Menorca. Polítiques dutes a terme des del diàleg i que han tingut en el seu epicentre qüestions social. Mora ha exposat "multitud d'exemples: en Sanitat hem aconseguit la recuperació de les targetes sanitàries, l'obertura dels centres d'atenció primària els capvespres, l'avioneta ambulància 24 hores. En Educació s'ha incrementat el nombre de professors i les escoletes tornen a tenir inversió directe de la Comunitat." En l'àmbit de l'ocupació ha fet referència a "programes tan importants com el de Garantia Juvenil i Visibles que han permès contractació directe de més de 100 joves i de persones majors de 45 anys a Menorca. En Benestar Social s'ha aconseguit eliminar el copagament a la residència Can Granada." Respecte a innovació i economia Mora ha citat la fita "que el Centre Bit sigui una realitat. Ho vam aconseguir en un temps rècord després que s'estigués a punt de perdre la inversió estatutària per executar-lo."

 

Molts exemples de la feina feta en manco d'un terç de legislatura. Però, en paraules de Mora, "queda molt per fer. Per això hem estat fent feina en aquestes propostes, per seguir estalonant i treballant" en les necessitats de la ciutadania de Menorca. En concret d'entre les 12 propostes elaborades pels diputats menorquins -gairebé una tercera part de les 38 registrades pel Grup Socialista- la secretària de Comunicació ha detallat la que es refereix a la necessitat que es continuï fent feina per "resoldre les mancances en connectivitat marítima i aèria, una reclamació històrica que continuarem reivindicant fins que sigui realitat –després que l'actual executiu hagi aconseguit portar a la Unió Europea la demanda d'una tarifa plana-."

 

D'altres iniciatives treballades des de Menorca són la necessitat de continuar les passes de promoció de producte local. "S'impulsa des del Consell gràcies al fet que el Govern Balear promou aquestes línies de feina." En l'àmbit cultural es reclama a l'executiu autonòmic que insti al "Govern Central a atorgar els recursos suficients per arranjar, d'una vegada per totes, les deficiències del Teatre des Born i que continuï donant suport a la candidatura Menorca Talaiòtica."

 

En relació a les infraestructures obviades durant la darrera legislatura i respecte de les quals "ara tenim el compromís del Govern per dur-les a terme" Mora ha fet èmfasi en les propostes relatives a l'Escola d'Adults de Maó i el Conservatori. Respecte de la Sanitat Pública es demana que s'hi continuï treballant; "ja s'han fet moltes passes respecte a l'anterior mandat però hi hem d'insistir per tal d'ampliar la cartera de serveis, reduir llistes d'espera o assolir que la radioteràpia a Menorca sigui una realitat." També es detalla la necessitat d'aconseguir la residència per a malalts i familiars desplaçats dins el complex hospitalari de Son Espases. "Esperem que aquesta residència pugui ser una realitat a finals d'any, tal com va dir la Presidenta".

 

Finalment per "i malgrat que la Presidenta s'hagi compromès a donar resposta a les necessitats sociosanitàries de Menorca," Susana Mora ha exposat que es referma aquest compromís "proposant que s'elabori el corresponent projecte arquitectònic de conversió de l'edifici de l'antic hospital Verge del Toro en un centre d'ús sociosanitari."

 

En definitiva "queda molt per fer, però esteim en el bon camí, en el camí de les polítiques socialistes de diàleg i pensant sempre en les persones."