IMG_1757

Els candidats a Congrés i Senat destaquen la necessitat que el canvi segur que s'ha iniciat a Menorca i a Balears arribi a tota Espanya

.- Durant la presentació de l'essència de la campanya socialista Ricard Terré i Miquel Company, junt amb Vicenç Tur, han destacat la necessitat de donar un Sí al canvi "sensat, realista i solvent".

 
"Aquests dies sortirem al carrer a favor d'un Sí al canvi, a favor d'explicar que hi ha d'altres maneres de governar, que hi ha un model que ens representa, tal com hem fet durant tots els anys que el PSOE ha liderat governs municipals, insular, autonòmic i estatal. Som l'única força real de canvi", la força que ha demostrat i continua demostrant que la ciutadania "té possibilitats d'un futur millor. És un Sí a favor de Menorca, un Sí per les polítiques de canvi i un Sí a Pedro Sánchez, la persona que millor pot representar el canvi; no només el canvi que necessita Espanya, sinó el canvi que hem començat a viure ja a Menorca i a Balears." D'aquesta manera ha resumit el Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur, el compromís i la feina que duran a terme els i les socialistes, amb els seus candidats al capdavant, durant les pròximes setmanes.

En la seva intervenció Tur també ha agraït el compromís dels candidats Ricard Terré (nombre tres a la llista del Congrés per Balears) i Miquel Company (candidat al Senat). Estic orgullòs de ser aquí amb dos magnífics candidats,
dos companys que han fet una passa envant per representar un ideari, un model de país, un sistema de valors que uneix a molta gent. Són dues persones que fa molts anys que defensen aquests valors. En Ricard des de la defensa sempre de la Sanitat Pública i en Miquel, tot i la seva joventut, porta molts anys defensant la implicació i la participació dels joves en la vida política."

En aquesta mateixa línia sobre els ideals i valors del PSOE i de com els governs socialistes els han anat articulant al llarg dels anys, Ricard Terré ha exposat que el PSOE "és l'única alternativa sensata, realista i solvent de Canvi." Després de 4 anys de govern del PP, de veure com "un 20% de la població es troba sota el llindar de la pobresa i que la taxa d'atur supera el 22%;" després de comprovar com s'ha carregat "l'esforç de la sortida de la crisi sobre les espatlles dels treballadors assalariats i autònoms" i després de veure com s'ha aprofitat aquesta crisi per donar una passa enrere gegantina en la pèrdua de llibertats i de drets...Terré ha exposat que el PSOE té ben clar què vol, què pot oferir. "No volem donar una passa enrere en les nostres llibertats, tampoc en la nostra manera d'entendre com vivim i ens guanyem la vida. Nosaltres tenim equips i tenim l'experiència necessària per formar un govern honrat i solvent, de canvi veritable. La nostra aspiració és aconseguir una societat justa per a les classes treballadores, un país solidari però que a la vegada sigui capaç de competir amb els països més avançats del món. I el PSOE ho pot aconseguir, basta mirar el que s'ha fet a les Balears en només un any de Govern de Francina Armengol."

Miquel Company també s'ha pronunciat sobre la feina que s'està fent des que fa un any el Govern, el Consell i ajuntaments passessin a equips liderats o participats pel PSOE. "En l'àmbit de Menorca i de Balears el primer que vull destacar és el canvi respecte de la manera de fer política que vam patir durant l'anterior mandat; el canvi respecte d'una manera de treballar unilateral, sense diàleg... Ara, en un any, s'està demostrant el model que tenim." Una manera de funcionar "que es pot demostrar avui amb el dia a dia de les administracions liderades o coparticipades pel PSOE als pobles, a l'Illa i a Balears."

Per il·lustrar el nou tarannà i les prioritats dels nous executius Company ha posat alguns exemples. "En Sanitat podem destacar l'apertura dels Centres d'Atenció Primària pels capvespres, la incorporació de 200 nous professionals, la targeta sanitària torna a ser gratuïta i universal i també s'ha reduït en un 10% del temps d'espera per ser operat. A Menorca hem aconseguit l'avió medicalitzat que pot volar les 24 hores i aviat començaran les obres de la instal·lació per poder fer radioteràpia al Mateu Orfila."

 

En l'àmbit educatiu "veiem com no té res a veure com es van viure els cursos de l'anterior mandat o com va ser el passat curs. Un curs, el darrer, amb diàleg, cercant el consens; sempre amb voluntat de millora però amb un tarannà ben diferent (respecte del que hi havia durant l'anterior legislatura autonòmica)." Això es tradueix en 555 professors més, en la congelació del preu de les matrícules universitàries o en el fet que les escoletes 0-3 anys tornen a tenir el suport del Govern. (Rebran un milió i mig d'euros el 2016). També es destinen 1,5 milions per a beques de menjador (400.000 més que el curs anterior) i se'n millora en la gestió, ja que la convocatòria es fa abans que comenci el curs de manera que al setembre ja estaran atorgades. "I a Menorca específicament hem aconseguit que 150 alumnes es beneficiïn d'un programa pioner de Formació Professional per a l'Ocupació que adapta els cursos a la demanda del teixit productiu i empresarial. Això no es fa d'altra manera que reunint-se amb el sector, escoltant les necessitats i demandes i podent-les ajustar a la Formació. Exemples similars els trobaríem en habitatge, en l'àmbit social, en ocupació... En molts d'altres àmbits." En definitiva, "així es demostra que amb el Partit Socialista liderant les polítiques progressistes es pot produir un canvi; el canvi que necessita el país;" ha exposat Company per concloure.