Foto Elena Baquero en Comissió 25.09.2015

Elena Baquero porta al Parlament una iniciativa que demana la implicació del Govern en els IGA Games

La diputada Elena Baquero defensarà demà (en la sessió de la Comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament) una iniciativa relativa als jocs Island Games (IGA) –jocs multiesportius internacionals per a illes de manco de 100.000 habitants que se celebren cada dos anys i en els quals participen 24 territoris illencs-.

 

En l’argumentació Baquero destaca l’oportunitat que suposa per als esportistes i la resta de membres de les delegacions menorquines poder participar en una competició internacional. Recorda que fins avui dia els i les esportistes menorquins han tingut l’oportunitat de competir en cinc jocs (Rodas 2007, Allan 2009, Whigt 2011, Bermudes 2013 i Jersey 2015) i el 2017 serà el torn de Gotland. També exposa que aquells anys en què no es disputen els Island Games (IGA) el Consell Insular organitza els Jocs Esportius Municipals, on un miler d’esportistes dels vuit municipis de Menorca participen en 14 esports.

 

Però el Consell té per objectiu aconseguir que Menorca pugui ésser la seu dels IGA Games algun any. Un esdeveniment que –segons exposa la diputada- suposa, a més de l’aspecte purament esportiu, la visita d’entre 5.000 i 6.000 persones durant deu dies en el mes de juny.

 

Així doncs, i per assolir l’objectiu fixat per l’executiu insular, la Proposició No de Llei (PNL) que demà defensarà Elena Baquero vol implicar activament al Govern de les Illes Balears. Ho fa mitjançant dos punts d’acord: En el primer es demanda que la “Direcció General d'Esports i Joventut s'impliqui en la difusió dels IGA Games, traslladi l'interès i demani suport a totes les conselleries del Govern de les Illes Balears, doncs és un esdeveniment transversal a diferents sectors de la societat”. En el segon es proposa que des d’aquesta Direcció General s’acompanyi a l'expedició i “pugui viure l'experiència sobre el que significa pels joves esportistes de l'illa de Menorca i/o assisteixi als Jocs Esportius Municipals per donar suport institucional a aquest esdeveniment.”