Foto_Un any de Canvi amb Nino Torre

El Secretari General de les Joventuts Socialistes d'Espanya reivindica, junt amb Vicenç Tur, Susana Mora i Maria José Camps, l'orgull de ser socialista

"L'única alternativa rigorosa, seriosa, assenyada per desallotjar a Mariano Rajoy de la Moncloa som els i les socialistes. La motxilla que alguns tant ens critiquen és en realitat el nostre millor aval. Aquest és el partit del Ministre Ernest Lluch qui va portar la Sanitat a tots els homes i dones, és el partit del Ministre d'Educació Maravall qui va dur el coneixement a totes les cases, és el partit de Rodríguez Zapatero qui va aprovar la Llei de Dependència i la Llei que permetia el matrimoni entre persones del mateix sexe. Aquesta és la veritable motxilla del PSOE." Així ha defensat l'orgull de ser Socialista el Secretari General de les Joventuts Socialistes d'Espanya, Nino Torre, durant la trobada amb militants i simpatitzants per celebrar el primer aniversari del Canvi que s'ha dut a terme al Parc des Freginal de Maó.

 

En la trobada també hi han pres la paraula la vicepresidenta primera del Consell Insular Susana Mora, la diputada Maria José Camps i el portaveu del Grup Municipal de Maó i Secretari General Vicenç Tur. De fet Torre ha posat específicament la feina que el PSOE està fent als municipis menorquins on governa (tot sol o amb altres partits), al Consell Insular i al Govern de les Illes Balears com a exemple del que els i les socialistes volen per Espanya a partir del dia 27. Una feina que, tal com han recordat Mora i Camps, es concreta en polítiques tan importants per afavorir que tothom pugui dur una vida digna com les de foment de l'ocupació, de lluita contra la precarietat laboral, d’impuls de polítiques socials contra la pobresa i en favor de l'equitat, la recuperació d'una Sanitat Pública (ampliant el nombre de professionals i els horaris d'obertura dels Centres de Salut, però sobretot recuperant la seva universalitat), d'estalonament d'iniciatives per millorar el teixit econòmic i la dinamització comercial de Menorca, polítiques en favor de la Cultura, el medi ambient o el respecte a el territori...

 

En la mateixa línia Tur ha expressat com un any després del canvi "hem de treure pit, perquè si les polítiques de canvi s'estan duent a terme a la gran majoria de les institucions menorquines i de Balears és perquè els socialistes hi juguem un gran paper. Fa un any, tot i els complicats resultats que vam tenir, vam decidir assumir papers de responsabilitat; papers que sempre assumim els i les socialistes i que altres partits no acostumen a assumir. En aquell moment podíem haver plantejat passar a l'oposició, a tenir un paper de control als governs d'un o altre color, però vam decidir fer una passa envant. I amb aquesta passa s'ha demostrat que quan els socialistes estem a governs municipals, insular o autonòmic som la garantia que es duguin a terme polítiques d'esquerres. I així podem dir que a Maó, al Consell, al Govern Balear estem complint els compromisos que vam adquirir fa un any." En definitiva un compromís amb el canvi en favor de les persones que els i les socialistes, i tal com ha expressat el Secretari General de les Joventuts Socialistes d'Espanya, volem portar a l'executiu estatal.

 

Destacar finalment que després dels parlaments membres de l'Agrupació Local de Maó han projectat un vídeo en el qual cadascun dels representants socialistes a l'equip de govern maonès han explicat la feina feta en aquest primer any del Canvi a Maó.