IMG_6871

El PSOE promourà la declaració de Menorca com a Illa Amiga de la Infància

  • Crearà també un Servei d’Atenció a la Diversitat LGTBI

El PSOE de Menorca promourà la declaració de Menorca com a illa amiga de la infància per tal de prioritzar i posar en el centre de les polítiques públiques de manera integral l'atenció als nostres infants. La candidata al Consell de Menorca, Susana Mora, i la número 3 a la llista insular, Bàrbara Torrent, han presentat avui matí les propostes en matèria de família i diversitat.

Mora ha destacat que “els avanços en drets socials sempre s’han produït per l’esquerra, i gràcies a governs socialistes. És que les persones puguin ser lliures, que puguin ser, viure, estimar i expressar-se tal qual són, sense traves, impediments ni sostres de vidre”. 

En aquest sentit, la candidata ha afegit que “des del PSOE apostam per la diversitat familiar. La família en tots els seus models i vessants. És l’eix vertebrador de la nostra societat, el primer espai d’aprenentatge i socialització de qualsevol individu”. Així, a més de la declaració com a Illa Amiga de la Infància, es proposa “seguir treballant en els objectius establerts al Pacte balear per la infància per tal de millorar la vida dels infants".

Els socialistes apostam també per la conciliació de la vida familiar i laboral per part dels adults. Així, farem feina per aconseguir i afavorir jornades laborals que permetin conciliar de manera efectiva i real, i proposam en època de vacances escolars habilitar beques d’estiu a aquelles famílies amb dificultats socioeconòmiques. 

A més, la candidata socialista ha apuntat que “els socialistes no ens podem permetre ni tornar enrere ni aturar aquí els avanços. Cal seguir treballant, ara amb les competències en matèria LGTBI al Consell Insular de Menorca, per garantir els drets de les persones LGTBI i per a l'eradicació de l'LGTBIfòbia”. En aquesta línia, proposam la creació del Servei d'Atenció a la Diversitat LGTBI amb serveis assistencials i de suport dirigits a totes les persones del col·lectiu, especialment a les persones transgènere i a totes les que hagin patit o pateixen qualsevol tipus de discriminació o violència per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere, amb especial cura i atenció als menors i a les seves famílies.

L’aposta per la diversitat i el respecte és clau al PSOE, i més en aquests temps. Així, Susana Mora ha defensat que “els avanços que hem aconseguit des de governs progressistes poden tornar-se fràgils, i no ens podem permetre retrocedir. Sentim discursos que amaguen tornades enrere, retallades de drets i llibertats, i hem de ser molt conscients de tot allò que ens jugam el 26 de maig. Ho volem repetir, allò que està en joc el 26 de maig és seguir endavant amb aquesta conquista de drets i llibertats, o deixar pas als que aposten per una reconquesta de les prohibicions, repressions i pors que ja hem superat gràcies a les polítiques progressistes”.