Candidatura Es Mercadal

El PSOE presenta una candidatura amb empenta i vocació de servei per potenciar la centralitat des Mercadal i la singularitat de Fornells

“Honradesa, capacitat de feina, preparació, honestedat, transparència i vocació de servei públic, és el que cercava i ho he trobat en els meus companys de candidatura.” Amb aquesta satisfacció per haver assolit l’objectiu macat ha escrit el candidat a la Batlia d’Es Mercadal i Fornells Xisco Ametller a les persones que l’acompanyen en la llista. Aquesta candidatura combina “joventut i a la vegada experiència, amb molta il·lusió i empenta, i no tinc cap dubte que és un grup amb vocació de govern.”

 

Ametller ha iniciat el seu parlament recordant com fa 12 anys, quan s’estrenava políticament, va emfatitzar dues paraules que s’han mantingut sempre en el seu ideari: “FER MUNICIPI. Compromís que mai he oblidat, des d’aquell moment he procurat fer feina des de sa proximitat, i fer-ho per tots d’igual manera, sigui qui sigui, pensi com pensi i visqui on visqui. Som molt conscient que un batle ho és de tothom i més, quan dins el seu municipi hi ha diferents pobles amb sensibilitats diferents.”

 

Aquest compromís de feina s’ha traduït en què tot i les dificultats “hem aconseguit travessar aquests 4 anys de govern sense retallades locals i congelant la fiscalitat, conscients que molta gent ho està passant malament; hem mantingut i fins i tot millorat els serveis bàsics i les ajudes als col·lectius més necessitats i a les entitats dels pobles. A més pagam a 20 dies, no hi ha factures pendents al calaix,  hem baixat l’endeutament en un 26%.”

 

Compromisos que també es poden palpar “A Es Mercadal: la nova escola de música, la peatonalització del Carrer Nou, l’obertura de l’accés viari que accedeix a l’aparcament d’es molí, creació del Parc Forestal de Son Parc,  les noves voravies a Platges de Fornells, la Passarel·la d’Arenal den Castell, el Centre d’Interpretació del Far de Cavalleria,  es propi  Centre de Dia que prest serà una realitat, es nou Local Social i altres millores a la Zones Esportives.”

 

I a Fornells, “hem millorat carrers i serveis, l’accés al centre per ses galeries; hem prioritzat les fórmules per desestacionalitzar, tots sou conscients de la magnitud de les proves esportives que s’han posat en marxa, com la mitja marató, el triatló, els mercats, o les regates. També són imminents les obres del centre per a majors.”

 

De la feina feta, a la que el PSOE d’Es Mercadal i Fornells és compromet a fer per  potenciar la centralitat des Mercadal i la singularitat de Fornells. Hem de saber donar una altra passa endavant en benefici dels veïns i de tots els que visiten el nostre municipi.  Aprofitarem amb seny ses magnífiques qualitats del nostre territori per dinamitzar la nostra economia i així incrementar el benestar de tots els veïns d’es Mercadal de Fornells i ses Zones Turístiques.”

 

Un programa que parteix del convenciment “que atendre les petites coses es un gran encert;” però que també incorpora projectes de més envergadura, “que requereixen un major esforç al qual estem disposats:

 

  • Instarem a tenir metge les 24 hores al municipi.
  • Instarem a la construcció d’una nova escola pública (3 a 14 anys)
  • S’instauraran assemblees ciutadanes per retre comptes.
  • Es milloraran progressivament les zones esportives. As Mercadal seguim confiant amb la possibilitat d’una piscina climatitzada i pista de tenis, sempre que es rebin aportacions d’altres administracions o es pugui alienar patrimoni.
  • Es remodelarà l’espai cultural, ca n’Angel.
  • S’aprovarà un PGOU, aplicant criteris sostenibles. S’executarà un Pla de Millora Rural, millorarem camins i parets seques potenciant les barreres d’ullastre que tant caracteritzen el nostre entorn rural.
  • A les zones turístiques. Prioritzarem: la dotació de serveis a Macaret, el sanejament a Punta Grossa, la 3a fase d’obres a Son Parc, les voravies a Platges de Fornells, la nova EDDAR d’Addaia i eliminar l’estació impulsora de Ses Salines.
  • Iniciarem un procés de pressupostos participatius i s’optimitzaran els recursos municipals mantenint la fiscalitat i deute el més baix possible.
  • Instarem a la construcció d’un carril bici entre Es Mercadal i Fornells
  • Posarem en funcionament el Centre de dia de Mercadal i el de Fornells moltes altres actuacions que explicarem més detingudament el proper dimecres allà, a Fornells.”

 

En definitiva projectes concrets, que “fan municipi” amb les necessitats de les persones com a epicentre i un equip humà que acompanya a Xisco Ametller ben preparat, amb il·lusió, empenta i vocació de servei públic.