energies renovables

El PSOE posarà en marxa un centre integral de formació professional en energies renovables

  • Es pretén capacitar els professionals que han de permetre desplegar el Full de Ruta Menorca 2030 i situar Menorca com a referent també en matèria de formació i investigació

Seguir fent feina per tal que els menorquins i menorquines tenguin una ocupació estable i de qualitat és un dels objectius que es marca el PSOE de Menorca de cara a la propera legislatura. Volem promoure polítiques orientades al desenvolupament de les activitats productives, la creació de llocs de feina dignes i l’impuls a l’emprenedoria creativa i d‘innovació, en línia amb Nacions Unides i l’agenda de desenvolupament sostenible 2030. Aquests objectius mundials, lluny de ser d’aplicació únicament per a les potències mundials, són també els nostres reptes locals. 

La candidata socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, explica que “durant aquest mandat hem treballat de manera decidida en la creació de més i millors llocs de feina, i les xifres de treballadors i d’afiliació a l’illa demostren que hem avançat de manera significativa”. Hem impulsat polítiques actives d’ocupació a través de gairebé 150 projectes d’ocupació, formació i inserció que han arribat a 1.500 beneficiaris amb una inversió de 12 milions d’euros a tot Menorca. Ho hem fet amb especial dedicació per a donar més i millors oportunitats als col·lectius més vulnerables, com són les persones majors de 45 anys, les persones amb càrregues familiars, els aturats de llarga durada i els joves. 

Volem donar estabilitat a l’ocupació existent, als sectors econòmics que sustenten el model menorquí, i a la vegada permetre el desenvolupament de nous nínxols econòmics que permetin diversificar l’activitat econòmica, crear llocs de feina qualificats i estables i situar Menorca com a referència en nous camps. “Volem una Menorca que generi igualtat d’oportunitats on ningú no quedi enrere”, ha resumit Susana Mora. 

Així, en el marc del desplegament del Full de Ruta per la Descarbonització de Menorca 2030, en els pròxims 10 anys crearem a Menorca 1.000 llocs de feina. Per tal d’ajudar a la capacitació i la formació d’aquests professionals, impulsarem la creació del Centre integral de formació en energies renovables i transició ecològica de Menorca. Un espai que ha de permetre, per una banda, formar a les persones que han de permetre el desplegament del Full de Ruta a l’illa i, per altra banda, situar Menorca com a referent en matèria d’energies renovables i transició energètica també en el camp de la formació i la investigació. 

La creació d’aquest centre integral va en la mateixa línia del projecte de creació del centre integral de formació professional d’hostaleria que impulsam a l’antiga estació marítima de Ciutadella, que ha estat liderat pels governs progressistes, i que culminarem durant el proper mandat. 

En matèria d’ocupació, des del PSOE també es proposa: 

  • Consolidar i millorar la bateria d’accions formatives ocupacionals realitzades, i aprofitar infraestructures per obrir noves aules d’altres famílies professionals, especialment les que permeten compaginar formació i ocupació per a majors de 45 anys i joves sense formació. 
  • Potenciar les activitats als centres de formació, Centre de Capacitació agrària, i Centre Bit per tal d’oferir nous programes i oportunitats en matèria d’energia, serveis socials, agricultura i tecnologia.