Captura de pantalla 2018-04-17 a les 11.06.31

El PSOE Menorca se suma a la plataforma social “Uneix-te per un bon finançament”

El PSOE Menorca s’adhereix a la plataforma social “Uneix-te per un bon finançament”, integrada per un conjunt d’entitats i associacions com UGT, CCOO, i PIMEM, entre d’altres. L’objectiu principal d’aquesta plataforma és conscienciar a la ciutadania de la importància de millorar el sistema de finançament autonòmic, així com d’aprovar un nou Règim Especial per a les Illes Balears i derogar l’anomenada “Llei Montoro”. En aquest sentit, des del PSOE Menorca considerem que resulta indispensable que es derogui aquesta llei per tal que els nostres municipis puguin recórrer al superàvit generat i puguin reinvertir-lo en polítiques socials, d’ocupació o en la realització de diferents tipus d’inversions.   

A més, cal recordar que l’actual model de finançament s’hauria d’haver revisat l’any 2014, però encara ara el Govern Central demora aquesta reforma, perpetuant, així, la situació d’infrafinançament que històricament han patit les Illes Balears. Aquest fet, també ha comportat que els nostres serveis públics no s’hagin pogut impulsar en relació a les necessitats de la ciutadania de Menorca i de les Illes Balears. 

De la mateixa manera, esdevé imprescindible pactar un nou Règim Especial que permeti superar l’anterior REB, aprovat l’any 1998. Per això, és necessari avançar cap a una nova legislació que compensi realment els costs generats per la nostra realitat insular a través de l’aplicació de mesures en relació als transport aeri i marítim, avantatges fiscals i incentius a la producció, mesures compensatòries per determinats sectors productius i un Fons d’Insularitat.       

Amb tot, els i les socialistes reivindiquem una solució a aquesta situació que pateix Menorca en particular i les Illes Balears en general.