Sa Granja

El PSOE Menorca proposta un pla quinquennal per establir les bases per una diversificació real del camp de Menorca

  • Es considerarà també que es pugui preveure a la nova PAC el fet insular com un factor a compensar 

El model econòmic del PSOE per a Menorca es basa en una economia diversificada, plural i que aporti alts nivell d’ocupació, productivitat i cohesió social. Tot açò ens ha de permetre satisfer les necessitats presents sense comprometre les necessitats de les generacions futures. Dins el model econòmic que volem per Menorca, el camp juga un paper fonamental perquè és un sector estratègic, bàsic i imprescindible a l’illa. 

Des del PSOE donam suport a la gent del camp i volem que Menorca pugui comptar d'un espai per tal que puguin ser intervinguts quirúrgicament grans animals, especialment vaques i cavalls al centre de formació agrària de Sa Granja. En aquest sentit, la candidata socialista ha afegit que “els propietaris dels animals ja no hauran de desplaçar-se a altres bandes com Mallorca o Catalunya i es podrà operar a Menorca amb garanties de seguretat i higiene” i ha seguit explicant que “aquest fet suposarà una millora econòmica considerable per al sector primari i una oportunitat pels veterinaris i futurs estudiants de veterinària de l'illa de Menorca”. 

A més, serà a través d'un conveni amb el col·legi de veterinaris amb el qual s'establirà un acord per la utilització d’aquest espai que també podrà albergar formació per a alumnes de la granja, pràctiques i nous cursos de formació fins ara inexistents a l’illa.

Per altra banda, i de cara a les negociacions de la PAC de futur (2021-27), es considerarà el fet insular com un factor a compensar a part dels demés que ja es compensen, i en aquest sentit, com bé ha destacat Mora, “tenim el compromís del Ministeri d’Agricultura liderat per socialistes de reivindicar aquest fet i, d’aquesta manera, la nova PAC pot ser un complement específic pel camp de les mesures del Règim Especial”. 

Algunes altres propostes en matèria agrària que per als i les socialistes seran prioritàries per al proper mandat seran: 

  • Realització d’un pla quinquennal per establir les bases per una diversificació real del camp de Menorca així com també la concessió d’ajuts a la diversificació dels cultius. 
  • Posar en marxa programes de formació per a nous cultius, formació en promoció, gestió econòmica i empresarial i en matèria de comercialització del producte.
  • Amb la col·laboració de les entitats i el sector privat, s’estudiarà la possibilitat d'engegar una planta de transformació i comercialització del producte local de Menorca per donar servei als menjador públics, restaurants, hotels i supermercats de l'illa de Menorca.

“Des del PSOE Menorca, però, no ens quedam aquí, i som conscients que bona part de la política agrària es decideix fora de la nostra terra i per açò tenim també un compromís a nivell nacional”, ha conclòs Mora.