Compromisos per a Menorca

El PSOE Menorca proposa un torn exclusiu d’advocats d’ofici sobre violència de gènere

Els candidats del PSOE Menorca al Congrés i al Senat, Pau Morlà i Carme Garcia, acompanyats pel cap de llista al Congrés, Pere Joan Pons, han ofert aquest matí un berenar informatiu amb els mitjans de comunicació per explicar les propostes sorgides de les reunions amb els ajuntaments, entitats i particulars.

Per la seva part, Pere Joan Pons ha recordat que “o s’aposta pel Partit Socialista amb un vot que permeti seguir avançant o ens trobarem a Espanya amb el mateix que està succeint a Andalusia, Madrid o Múrcia, que és un clar retrocés”, en referència als governs de la dreta en pacte amb l’extrema dreta”. 

En matèria d’igualtat, Carme Garcia ha fet referència al Partit Socialista com “l’únic partit que ha apostat i ha treballat de valent per avançar en qüestions d’igualtat”, motiu suficient pel qual “des de Menorca volem que la violència de gènere tengui un torn exclusiu d’advocats d’ofici” així com també esdevé fonamental “legislar que qualsevol acte sexual sense un ‘sí” exprés sigui considerat un delicte”. 

Pel que fa al traspàs de competències de Costes, la candidata al Senat ha proposat “la redacció d’un pla d’inversions a la costa per als llenegalls, per a les zones de bany i llocs tradicionals”, com poden ser “Alcaufar, Moll d’en Pons i Cala en Porter” entre d’altres. A més, ha destacat que “seria interessant revertir i posar en valor les concessions de costa del Port de Maó i Fornells” així com “canviar la llei perquè els ajuntaments puguin tenir veu i vot als òrgans de gestió d’Autoritat Portuària”. 

Per altra banda, “l’Aeroport de Menorca és fonamental per a la nostra Illa”, ha afirmat la socialista, i per tal de garantir un funcionament correcte proposam “la creació d’una nova torre de control que ja està pressupostada a més de la posada en marxa d’un nou sistema de control d’aterratge virtual que faciliti la feina dels treballadors i treballadores”. 

Per acabar, Morlà ha resumit altres mesures igualment importants com incrementar el límit dels “minimis” per activitats lligades al turisme sostenible, energies netes i empreses socials; l’assistència sanitària per als joves menorquins que estudien fora de l’Illa; estudiar la possibilitat de crear un museu de l’activitat industrial de Menorca com a pol d’innovació lligat al Port de Maó i a la Indústria Nàutica, i posar a disposició de Sa Graduada un assessor lingüístic per tal de dur endavant el programa British a l’escola.

Amb tot, els tres candidats socialistes han coincidit en fer una crida a la mobilització el proper 10 de novembre, “essent el Partit Socialista l’única opció de progrés amb un full de ruta clar i amb projectes concrets”, perquè si no anam a votar i ens quedam a casa, “el dia següent no valdran lamentacions”.