El PSOE Menorca i el PSOE Es Migjorn consideren inoportú i provocador convocar una comissió extraordinària el Dia de la Dona

Els i les socialistes entenem que l’Ajuntament d’Es Migjorn hagi convocat una comissió extraordinària el Dia de la Dona el que està fent és fomentar la desigualtat de gènere i està forçant a escollir a les dones entre assistir a l’acte o sortir al carrer a reivindicar els seus drets. En aquest sentit, defensem es podria haver convocat qualsevol altre dia de la setmana però, no essent així, fa pensar que es tracta d’una provocació premeditada d’ambdós governs.

Per la seva part, la Secretària d’Igualtat del PSOE Menorca, Bàrbara Torrent, ha expressat que “l’únic que fa el PP és posar traves a la vaga, una vaga que ha de servir per conscienciar que el paper de la dona encara està per darrera que la dels homes i per reivindicar, precisament, els drets de les dones, i el que està fent el grup popular convocant un plenari i una comissió per aquest dia, és provocar”.

En el cas de Pere Moll, la portaveu socialista Ana Britt Sánchez ha volgut destacar que “és una prova més del gir dels seus principis cap al PP, tot per la cadira i el sou”, i afegeix que “ens sembla una falta de sensibilitat per part del batle convocar aquesta comissió coincidint amb el Dia de la Dona, ja que si s’han de tractar temes importants, es podria haver convocat avui, dia 7”. Per últim, Sánchez ha lamentat que “el cost d’aquesta desafortunada actuació és que l’Ajuntament d’Es Migjorn quedi apartat del 82% dels espanyols que estan a favor de la vaga, i ens agradaria saber, també, si el regidor Enrique Berlinghiere, instal·lat a Eivissa, tampoc està a favor de sortir al carrer per reivindicar la igualtat de gènere”.

No obstant, els i les socialistes de Menorca seguirem donant suport a la vaga feminista, una aturada que ha de servir per seguir lluitant per combatre, d’una vegada per totes, les diferències entre homes i dones existents en tots els àmbits de la nostra societat.