PSOE

El PSOE Menorca fa balanç dels projectes i les fites més importants que s’estan aconseguint per millorar Menorca

Aprovats els pressuposts de Balears per a l’any 2018, els i les socialistes de Menorca fem balanç de tot el que s’està aconseguint per millorar l’Illa des de la presidència socialista al Consell Insular de Menorca amb Susana Mora al capdavant, i des del Govern Balear, liderat per la nostra companya Francina Armengol. Tot i així, som conscients que hi queda molta feina per fer.

 

Algunes de les polítiques que s’han portat a terme des de la institució insular i autonòmica, han esdevingut i esdevindran, en un futur, imprescindibles per a millorar la vida dels menorquins i menorquines. Així, destaquem:

 

  1. La consellera de Salut del Govern Balear, Patricia Gómez, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó i el Consell Insular de Menorca, va anunciar la licitació per a la rehabilitació de la façana i l’estructura de l’antic hospital Verge del Toro, una passa important per a la recuperació d’un espai imprescindible, una demanda històrica del PSOE Menorca.
  2. Compromís per part del Govern per fer possible la construcció d’una nova residència social als antics Quarters de Santiago de Maó, una residència que cobrirà les necessitats actuals que té Menorca en l’àmbit sanitari i també social. En aquesta línia, també es va signar l’ampliació de places a la residència de Ferreries i també de Sant Lluís.
  3. Seguim apostant per polítiques socials, i des de la conselleria de Benestar i Família del Consell Insular, dirigida per Maria Cabrisas, i per la directora insular, Bàrbara Torrent, s’ha treballat per aconseguir un nou espai a la Residència de Trepucó, una residència que farà realitat l’ampliació de 9 noves places individuals adreçades a persones amb discapacitat.
  4. El passat dilluns es va posar en marxa el servei de radioteràpia a l’Hospital Mateu Orfila a Maó, un servei que evitarà prop de 1.200 desplaçaments a Palma de malalts de càncer i familiars.
  5. Es millora el Servei de Salut de les Illes Balears amb amb la inauguració d’un nou espai per a malalts i familiars a Son Espases, un espai que millorarà la qualitat assistencial gràcies a 12 noves habitacions.
  6. S’amplia el Pla d’Habitatge Públic. Dins del mes de novembre, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern Balear, Marc Pons, juntament amb Francina Armengol i Susana Mora, van presentar el projecte de construcció de 58 nous habitatges socials a Maó, una nova promoció que cobrirà les necessitats reals de les persones que no puguin accedir ni a la compra ni al lloguer d’un habitatge.
  7. S’ha recuperat el projecte guanyador de 2010 i s’està treballant amb l’equip directiu per ubicar a la Sala Augusta de Maó les instal·lacions del Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca, un espai que com a socialistes sempre hem defensat.
  8. Quant a la posada en marxa del Centre d’Educació de Persones Adultes al Quarter de Santiago, s’està redactant la fase 3, 4 i 5 per licitar les obres l’any que ve.
  9. Després de 7 anys de negociació, en uns mesos es posarà en marxa la dessaladora a Ciutadella.
  10. El conseller de Treball, Comerç i Indústria del Govern Balear, Iago Negueruela, i el nostre conseller d’Ocupació al Consell Insular de Menorca, Miquel Company, han impulsat polítiques actives d’ocupació i formació amb projectes que ofereixen més oportunitats als col·lectius prioritaris, els joves i les persones majors de 45 anys. Concretament, han arribat més de 2 milions d’euros per polítiques d’ocupació. Per altra banda, també s’està treballant per reduir la precarietat laboral i les desigualtats existents. Alhora, Govern Balear i el Consell Insular estan fent feina en el nou Pla d’Indústria que farà possible recuperar una quota industrial de la qual Menorca n’és capdavantera.

 

 

El PSOE Menorca celebra aquests avenços que s’han aconseguit gràcies al treball, dedicació i esforç per part dels socialistes que estan fent feina des de les institucions on governen, tant als Ajuntaments com al Consell Insular. No obstant, cal destacar que el fruit del treball també s’ha fet realitat gràcies a la bona coordinació i col·laboració amb els companys socialistes del Govern Balear. Estem treballant per millorar el benestar dels menorquins i menorquines, i en aquest camí seguim i seguirem, perquè treballem pel que realment importa.