Central Maó

El PSOE Menorca denuncia que Menorca està vivint una situació d’excepcionalitat amb la retirada del cable elèctric per la deixadesa i inacció del PP

El PSOE Menorca denuncia la situació d’excepcionalitat que està vivint l’Illa des de novembre de l’any passat amb la retirada del cable elèctric entre Menorca i Mallorca. Els i les socialistes lamentam que aquesta actuació hagi estat conseqüència de la deixadesa i la inacció del Partit Popular, tant a nivell estatal com a nivell autonòmic, per no tenir la voluntat d’oferir una solució immediata.  

Tot i les continues advertències tant del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, com del Consell Insular de Menorca a través de la Presidenta, Susana Mora, sobre la fi de la vida útil del cable i demanant una sortida al Govern Central, competent en aquesta matèria, la postura del Partit Popular ha estat optar per no fer res, una mala decisió que ens ha conduït malauradament a l’aïllament elèctric. No obstant, el treball conjunt entre la institució insular i el Govern de les Illes Balears va fer possible l’acord d’un pla de contingència per donar resposta a qualsevol imprevist, un pla que no hauria estat necessari si s’hagués posat solució quan era hora.  

Exigim, una vegada més, al ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, accelerar d’una vegada per totes els tràmits necessaris tant per donar una solució contundent a aquesta situació com per fer possible el canvi de combustible del fueloil al gas natural de la central de Maó. Cal recordar que la utilització del fueloil emet una gran quantitat de sofres que no són assumibles, a part del diòxid de nitrogen i Co2, i és imprescindible prendre una decisió coherent i ràpida entorn a aquest canvi i també per donar sortida a la problemàtica del cable. 

Amb tot, el PSOE Menorca sempre ha defensat la necessitat de definir el model energètic de l’Illa per al seu futur d’acord amb els principis de Menorca Reserva de Biosfera, alhora que és important apostar per les energies renovables, sempre des de la protecció del paisatge i el territori així com de la preservació del model diferenciat d’oferta turística sostenible.