SAMSUNG CAMERA PICTURES

El PSOE Menorca denuncia que Menorca continuï estant en les últimes preocupacions econòmiques del govern de Mariano Rajoy

Un cop presentats els Pressuposts Generals de l’Estat, els socialistes de Menorca lamentem que l’Illa, així com la resta de les Illes Balears, segueixi essent una de les últimes preocupacions econòmiques del Govern de Mariano Rajoy. En aquesta línia, la inversió estatal a Menorca és de 4,8 milions d’euros, la xifra més baixa dels últims anys, essent un 20% inferior al 2017.

Susana Mora, Secretària General del PSOE Menorca, ha denunciat que “Menorca i les Illes Balears segueixen estant a la cua de les inversions estatals”. Mentre que el Govern del PP ha prioritzat augmentar el salari dels membres de Govern un 1,5% en comptes de destinar-ho, per exemple, a millorar el sistema públic de pensions o en educació, justifica que no hi a doblers pel descompte del 75% amb la península. Però sí que n’hi ha per avions militars, per augmentar el sou als membres del Govern i per promocionar el consum de les tapes, entre d’altres.

A part de tot açò, els i les socialistes considerem que és de vergonya que els del PP Menorca demanin que votem a favor d’uns Pressuposts Generals que ens deixen a la cua i que, sobretot, perjudiquen als menorquins i menorquines. Queda demostrat, una vegada més, que els interessos i les necessitats dels nostres ciutadans i ciutadanes no són una de les seves prioritats. Així, els populars pretenen que per resoldre aquesta situació el PSOE voti a favor i doni suport a unes inversions mínimes i ridícules i d’uns Pressupostos que no donen resposta a les necessitats socials? O fien millorar els Pressupostos i aconseguir el 75% de descompte gràcies al que el propi PP considera que és un xantatge de Coalición Canaria?

Davant d’aquesta lamentable situació, el PSOE Menorca no es conforma amb els 4,8 milions d’euros i farà feina per elaborar i presentar esmenes amb l’objectiu de fer veure al Govern Rajoy que tant Menorca com les Illes Balears s’han de situar en la mitjana de la inversió que es destina a la resta de comunitats de l’Estat.