Mesa a Ciutadella

El PSOE Menorca demana el vot socialista perquè “és l’únic partit que avança cap a una sanitat pública, gratuïta, universal i accessible”

  • Implantar l’ingrés mínim vital i dotar econòmicament la Llei de Dependència, entre algunes de les polítiques prioritàries dels candidats socialistes 

Aquest matí, els candidats del PSOE Menorca al Congrés i al Senat, Pau Morlà i Carme Garcia, han estat a la taula informativa de Ciutadella i han aprofitat per xerrar sobre les propostes que afecten a qüestions com pensions, sanitat i persones majors. 

Pau Morlà ha començat explicant que “estem davant unes eleccions decisives en les quals haurem de triar entre si governa Pablo Casado i tornar a la dictadura del 0,25% d’augment de pensió, o si governa Pedro Sánchez augmentat-les cada any d’acord l’IPC real”. 

En aquest sentit, el socialista ha volgut recordar que el PP, després del govern de Zapatero, es va trobar “més de 66.000 milions a la guardiola de les pensions”, mentre que a l’inici del govern de Pedro Sánchez, fa 15 mesos, “hi vam trobar poc més de 8.000 milions”.

És per aquest motiu que Morlà ha demanat màxima mobilització el 10 de novembre, essent imprescindible que “els joves, la gent de mitjana edat i els majors sortim a votar socialista”, perquè “estan en joc les pensions d’ara però també les del futur”. 

Per la seva banda, la candidata al Senat per Menorca, Carme Garcia, s’ha referit a les mesures dutes a terme pels socialistes pel que fa a sanitat, recordant que “davant un PP que va retallar per tot on va poder en una qüestió bàsica com és la salut de les persones i va excloure del sistema a tots els immigrants”, els i les socialistes “hem retornat la sanitat la targeta sanitària universal i hem eliminat els copagaments per als pensionistes”. 

A més, “hem impulsat l’estratègia de salut mental i també l’atenció a la cronicitat, impulsant la rehabilitació de l’antic Hospital Verge del Toro, una demanda històrica dels ciutadans i ciutadanes, mentre el PP el retornava a Madrid perquè no creien en la seva recuperació”, ha volgut incidir Garcia. 

Amb tot, ambdós han coincidit que “una societat més justa amb els més dèbils és una societat on tots i totes vivim millor”, i aquesta ha estat, és i serà “el primer objectiu del Partit Socialista”. 

Per últim, han anunciat el compromís dels i les socialistes a implantar l’ingrés mínim vital que serveixi de prestació als més febles i vulnerables i a dotar econòmicament la Llei de Dependència, una llei que enforteix el nostre Estat del Benestar.