IMG_1620[1]

El PSOE Menorca commemora el 1er de Maig exposant la necessitat de fer arribar els governs del canvi i les polítiques d'esquerra a tot l'Estat

.- Davant d'un centenar de militants i simpatitzants el Secretari General Vicenç Tur ha reivindicat la necessitat que un PSOE fort pugui liderar un govern de l'Estat progressista per impulsar la "veritable redistribució de la riquesa que a poc a poc es va generant."

 

"El PSOE necessita ser fort perquè d'això depèn que molta gent que ho passa malament tingui un futur un poc millor." D'aquesta manera ha conclòs el seu discurs el secretari general del PSOE Menorca durant la commemoració del Primer de Maig en l'acte celebrat després de la manifestació en defensa dels drets dels treballadors.

Vicenç Tur ha centrat la seva intervenció en la necessitat de seguir reivindicant una ocupació digna i de qualitat. "Encara que els sindicats, els nostres cosins germans, de vegades ens estirin les orelles hi hem d'anar junts. Hem d'anar junts en la defensa del diàleg i del consens i en la necessitat de recuperació de drets laborals i ho hem de fer amb una línia molt clara: sortirem d'aquesta crisi si defensem que els llocs de feina que es comencin a crear a partir de la sortida –econòmica; no encara social- han de ser treballs de qualitat. Si el treball que es crea només són llocs de feina per a sortir del pas, fins al punt que (tal com ja està passant) alguns treballadors encara que tenen feina no arriben a fi de mes; llavors no haurem aconseguit absolutament res amb la sortida de la crisi. Els treballadors han de tenir un sou que els permeti dur a terme un projecte de vida digne."

 

El Secretari General dels Socialistes menorquins també ha aprofundit en la peculiaritat de la commemoració d'enguany. "Estem a punt de celebrar el primer any de governs de canvi, un any on a la gran majoria de governs hem pogut demostrar que les maneres de fer les polítiques són diferents." Unes maneres que, per exemple, en l'àmbit laboral s'han traduït darrerament en la posada en marxa de clàusules socials que determinen que els treballadors de totes les empreses amb qui contracti l'administració han de tenir sous i condicions laborals dignes tal com han detallat també la Vicepresidenta Primera del Consell Susana Mora i el Conseller autonòmic de Transport i Energia Marc Pons.

 

Pons ha detallat alguns dels aspectes de les polítiques d'esquerres que s'estan impulsant des del Govern Balear "És la capacitat de fer possible que la riquesa que generem entre tots, també la puguem distribuir entre tots." Com a exemples de com s'està redistribuint la riquesa el Conseller ha destacat la Renda Bàsica per a famílies sense ingressos, la garantia que qui pateix pobresa energètica hagi pogut mantenir el subministrament elèctric durant l'hivern o la universalització i millora de la Sanitat i el reforçament de l'Educació Pública.

 

En la mateixa línia Susana Mora ha insistit en la necessitat, "avui més que mai,” d’estalonar polítiques d'esquerres. "Des que vam arribar al govern han estat constants les polítiques de canvi en matèria laboral. Polítiques de canvi amb les necessàries inspeccions de treball, començant a xerrar de Formació Professional lligada a mercat laboral, de Salut Laboral, impulsant programes de contractació per a joves i per a persones majors de 45 en atur de llarga durada...i ara al maig i juny arribaran les convocatòries..."

 

Tur ha exposat que "una veritable redistribució de la riquesa que a poc a poc es va generant, només es fa des de polítiques d'esquerres i només es fa des d'institucions amb governs progressistes." Per això, i tenint en compte la feina que es va poder fer a Menorca i Balears per conformar governs progressistes, ha lamentat que a nivell estatal "no hàgim pogut assolir acords importants. Crec que l'única alternativa possible és que el PSOE tingui molta més força. No ens conformem amb els 90 diputats que tenim ara. Volem guanyar les eleccions. El PSOE va fer una feina molt important per presentar un programa electoral clarament progressista i d'esquerres. Hem de transmetre que aquestes polítiques d'esquerres són viables. Ja veurem a on arribarem a partir del 26 de juny, però nosaltres hem de defensar una política d'esquerres clara i evident, perquè si la ciutadania ens troba en actes d'incoherència, a nosaltres no se'ns perdonen. Per això hem d'explicar que les nostres polítiques són les que estem defensant i impulsant en el Govern Balear, al Consell, a molts ajuntaments... Són les polítiques que volem defensar a tot el territori estatal. Això ho hem de fer amb un programa bo, que jo crec que majoritàriament el tenim i incorporant a les llistes les millors persones (sense deixar-nos a ningú) per defensar aquest programa."