Presentació candidats

El PSOE Menorca comença una campanya decisiva amb la qual “sortim a guanyar”

El PSOE Menorca arranca una campanya decisiva a les eleccions generals amb la tradicional aferrada de cartells ahir nit sota el lema “fes que passi” perquè els i les socialistes “sortim a guanyar i per açò fem una crida a la mobilització el proper 28 d’abril”. Amb aquesta línia, avui s’han presentat els candidats socialistes al Congrés, Pau Morlà, i al Senat, Carme Garcia, juntament amb la candidata socialista a la Presidència del Consell Insular, Susana Mora.

En paraules de Mora, “el Partit Socialista és el partit que lluita contra la violència masclista mentre la dreta la nega o la redueix a una violència més; és el partit que aposta per la sostenibilitat social augmentant les pensions amb l’IPC mentre la dreta les vol retallar fins a un 40%; és el partit que millora el salari mínim interprofessional que la dreta vol baixar per primera vegada en democràcia”, i per tots aquests motius i molt més, “Menorca necessita i mereix una senadora com na Carme Garcia i un tercer diputat al Congrés com en Pau Morlà que vetllin per fer endavant amb els drets i llibertats de les persones i no deixar que la societat retrocedeixi 40 anys”. 

Per la seva part, Carme Garcia Querol, candidata socialista al Senat, ha afirmat que “al Senat seré una persona ferma i sòlida que no votarà cap retrocés dels drets tal com proposa la dreta i que tan ens ha costat aconseguit durant aquests 40 anys de democràcia”.

Alguns dels principals objectius que proposa Carme Garcia, entre d’altres, són “aprofundir en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i fer front a la bretxa salarial que castiga a tantes dones en el nostre país en termes d’igualtat de llocs de treball a través d’una llei d’Igualtat precisament per acabar amb aquestes desigualtats”. A més, ha fet referència al fet que la propera legislatura s’ha d’abordar d’una forma més contundent i decisiva “la quarta pota de l’Estat del Benestar: el foment de l’accés a un habitatge digne dirigit a totes aquelles persones amb menys recursos i més necessitats”.

Per la seva banda, Pau Morlà, candidat socialista al Congrés dels Diputats, ha explicat que “no partim de zero, partim d’una bona feina feta al Consell Insular de Menorca, al Govern de les Illes Balears i al Govern Central”. Seguint aquest argument, Morlà ha destacat que “tenim motius i l’aval de la gestió feta per guanyar el tercer diputat menorquí al Congrés i la senadora per Menorca”. 

El seu compromís com a candidat a diputat, explica, és “vigilar de prop totes les qüestions que tenguin a veure amb el transport aeri, donar suport a la feina feta que es fa des de Menorca entorn a la transició energètica, una política que ha de ser transversal de tots els governs i que, fins i tot, els joves avisen que ja fem tard”. A més, Morlà ha volgut posar de manifest que “des de Madrid seguirem desenvolupant el Règim Especial per a les Illes Balears, així com s’exigirà que els Ajuntaments puguin tenir una major autonomia fiscal per fer realitat polítiques en favor dels seus ciutadans i ciutadanes”. Per últim, el candidat ha reivindicat que “hi ha d’haver un pacte per l’Educació i fomentar la Formació Professional perquè és el futur de la inserció laboral de molts joves avui en dia”. 

En definitiva, “els i les socialistes hem demostrat que miram als ulls de la gent perquè la nostra feina no és pel partit, sinó per la gent, per millorar la qualitat de vida de les persones que integren la nostra Illa, i per aconseguir una Espanya i unes illes més sostenibles, cal votar el Partit Socialista i fer que passi”.