CP2

El PSOE Menorca aprova el document de ponència marc que defineix el full de ruta per als pròxims anys

Aquest dissabte el PSOE Menorca ha celebrat la seva Conferència Política amb la presència de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la candidata a tornar a presidir el Consell Insular, Susana Mora, una jornada de feina en la qual s’ha aprovat la ponència marc, “un document que ha estat consensuat entre tots els militants del partit i també dels participants a l’acte i que marca el rumb a seguir a partir d’ara”. 

La candidata al Consell Insular, Susana Mora, ha explicat que “hem creat un full de ruta on s’han inclòs totes les idees i els projectes que han sorgit arran de les diferents sectorials que hem fet fins ara i també de la dinàmica d’anàlisi que s’ha portat a terme durant la Conferència Política”. En aquest sentit, “les tres prioritats principals entorn a les quals coincidim que hem de seguir fent feina els i les socialistes, són les persones, el medi ambient i diversificació de l’economia”, destaca Mora. 

A més, ha reivindicat que “els i les socialistes hem tornat a posar l’educació i la cultura on pertoca perquè ens fa créixer com a persones i com a societat”, i que “hem estat pioners en projectes d’habitatge social que permetran l’intercanvi intergeneracional entre joves i persones majors”. En matèria laboral, “hem garantit oportunitats a aquells que encara no en tenen, aconseguint 12 milions d’euros per formació i ocupació a Menorca que han donat feina a més de 1.500 persones de l’Illa”. 

Per acabar, Mora ha afegit que durant aquests quatre anys “ha estat gràcies al Partit Socialista que la gent viu millor perquè feim polítiques per a les persones i només som els i les socialistes que ho podem fer, perquè tenim equips, tenim un projecte fort i tenim un mandat amb credibilitat que ens dóna la confiança de tots i de totes”. 

Per la seva part, Reyes Maroto ha situat a Balears com a exemple de creixement econòmic sòlid, de sostenibilitat ambiental i de lluita contra la precarietat laboral, assegurant que “heu estat la inspiració per al Pla d’Ocupació Digna del Govern d’Espanya, que ja ens ha permès millorar les condicions laborals de més de 400.000 treballadors i treballadores del país”. 

La Ministra d’Indústria ha aprofitat la seva visita a Menorca per avançar que “esteim fent feina en què Menorca no torni patir mai més un tall de subministrament elèctric com el que va succeir fa uns mesos”, i ha celebrat que a les illes “heu posat la indústria i el comerç al primer ordre de les vostres polítiques, un fet al qual ajudarà la part fiscal del nou REB, per disminuir el cost de producció de les empreses  locals”. 

Per acabar, la candidata del PSIB-PSOE al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha defensat que els socialistes “sabem governar des del rigor, la coherència i donant respostes als reptes de futur”, i per això, “tenim més creixement econòmic que mai, hem baixat el deute públic i hem planificat inversions absolutament necessàries per Menorca i per les nostres illes”.